Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.L.B./TVCG

11. 04. 2024. 08:40 >> 09:21
Čitaj mi:

stiglo 4.170 turista

Bar: Sezonu otvorio američki megakruzer "Sun Princess"

U Luku Bar jutros je uplovio do sada najveći kruzer - “Sun Princess” kojim je u grad pod Rumijom doputovalo 4.170 turista i 1.623 člana posade.

Oko 90 odsto putnika sa kruzera su iz Sjedinjen Američkih Država. Prvo uplovljavanje „Sun Princess“ ozvaničilo je početak ovogodišnje kruzing sezone u Baru, a ove godine očekuju oko 45.000 gostiju sa kruzera.

Nikoleta Nikčević iz TO Bar kaže da će taj grad danas biti pun turista i da upravo kruzing turizam ima multiplikativne efekte.

“Oni će imati izlete u Stari Bar, posjetiće i Virpazar i vinarije. Ovo je do sada najznačajniji kruzer koji je uplovio u naše vode”, kazala je Nikčević u Jutarnjem programu TVCG.

Kako je saopštila prošle godine Bar je imao 41.000 gostiju sa kruzera, ove godine očekuju 45.000, a naredne čak 90.000 gostiju sa kruzera.

Megakruzer „Sun Princess“ je novi brod od 177.882 tona, dugačak 345 metara. Kapacitet broda je 4.300 putnika, o čijoj ugodnosti putovanja brine 1.150 članova posade. Ukupno ima 21 palubu.

Izgrađen je u brodogradilištu korporacije Fincantieri. Megakruzer „Sun Princess“ je najveći brod ikada izgrađen u Italiji, kao i prvi brod za krstarenje s pogonom na LNG koji je ikada izgradio Fincantieri.

U luci Ćivitavekja „Sun Princess“ je ukrcao prve putnike i 28. februara je isplovio na svoje prvo komercijalno krstarenje Mediteranom.

Megakruzer „Sun Princess“ ima gaz 8,9 metara i do sada je najveći brod koji se uplovio u najveću crnogorsku luku.

Na gatu kompanije Port of Adria megakruzer će biti vezan do 18 časova kada je planirao isplovljavanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније