Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.Č.J./Milica Kapa

23. 03. 2024. 16:02 >> 21:49
1
Čitaj mi:

rodić saopštio

Do Kvon u prihvatilištu za strance čeka izručenje iz CG

Južnokorejski državljanin Do Kvon će biti smješten u prihvatilište za strance i tamo čekati izručenje iz Crne Gore, kazao je njegov advokat Goran Rodić. On smatra da je današnje postupanje prema njegovom klijentu u Upravi policije nezakonito pa je najavio žalbu Upravnom sudu.

Rodić je kazao da je pet sati trajalo saslušanje Do Kvona u Upravi policije. On je naveo da je južnokorejski državljanin trebalo da postupak ekstradicije čeka i brani se sa slobode.

Video: Milica Kapa, TVCG

"Jutros od 9 do 2 popodne trajalo je jedno nezakonito postupanje u Upravi policije prema našem klijentu koji je po sudskoj odluci danas trebao nakon odsluženja kazne zatvora, da postupak ekstradicije čeka i brani se sa slobode jer je sud odredio mjeru kojom mu se oduzima putna isprava. Međutim, izgleda da je stiglo neko naređenje kao što je stglo i naređenje za prethodna dva dana za postupanje VDT-a i hitno postupanje Vrhovnog suda Crne Gore u ovom predmetu a podloga je svakako nezakonito postupanje i po tom nezakonitom današnjem rješenju Do kvon će biti smješten u prihvatilište", kazao je Rodić.

On je kazao da će podnijeti tužbu Upravnom sudu.

"Ali vidjećemo naredih dana kako će se ova rašomonijada odvijati. Neke stvari možemo predvidjeti", kazao je Rodić.

Podsjećamo, Do Kvon je jutros napustio zatvor u Spužu, nakon što mu je istekla zatvorska kazna od četiri mjeseca zbog falsifikovanja ličnih isprava. On zatim nije priveden u SPO već do inspektora za strance.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније