Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.Č.J. [ Beta ]

12. 03. 2024. 19:14 >> 19:14

DALEKO OD VRHUNCA OD PRIJE 10 GODINA

Gledanost dodjele Oskara i dalje raste

Od potvrđenog uspjeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodjele Oskara je treću godinu zaredom zabilježila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca, ali daleko ispod vrhunca gledanosti od prije deset godina sa 40 miliona ljudi.

Prema prvim podacima o gledanosti dodjele Oskara, koje je prenijela američka televizijska mreža Ej Bi Si koja svake godine prenosi uživo ceremoniju, 19,5 miliona domaćinstava bilo je pred malim ekranima u nedjelju uveče za gledanje glamurozne večeri koja okuplja cio Holivud.

To je gotovo duplo više od gledanosti za vrijeme epidemije korona virusa sa 10,4 miliona gledalaca, ali daleko iza 40 miliona od prije deset godina.

Posljednjih godina televizijska publika Oskara je manja zbog nove konkurencije, a to su platforme za striming i društvene mreže.

Na 96. dodeli Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka, pobjednik je "Openhajmer" film Kristofera Nolana o tvorcu atomske bombe. To ostvarenje je dobilo sedam Oskara, među kojima za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca i najbolju mušku sporednu ulogu.

Trenutak koji je obilježio ceremoniju je roze kostim glumca Rajana Goslinga koji je pjevao pjesmu "I'm Just Ken" iz filma "Barbi", a u filmu glumi dečka te lutke.

Pop zvijezda Bili Ajliš takođe je obilježila veče tako što je sa 22 godine postala najmlađa umjetnica koja je osvojila dva Oskara, ovog puta zahvaljujući još jednoj pjesmi sa saundtreka "Barbi" - "What Was I Made For?".

Ceremoniju je obilježio i komentar domaćina svečanosti Džimija Kimela, koji je pročitao poruku Donalda Trampa u kojoj on opisuje voditelja kao "ispod prosjeka".

Kimel je bivšem predsjedniku SAD koji će vjerovatno biti kandidat za predsjedničke izbore u novembru, odgovorio: "Zar nije vrijeme da se ide u zatvor?".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније