Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix [ I. P. ]

23. 11. 2021. 06:41   >>  06:42

ŠTO LI ZNAČE?

Ovo su najčešće svađe parova

Da li ste ikad za vrijeme ili nakon neke uobičajene svađe s partnerom pomislili zašto se uopšte svađate zbog takve gluposti ili sitnice i zapitali se postoji li neki drugi razlog, a koji ne spominje niti jedan od vas.

Voditeljka popularne Britanske emisije This morning Holly Willoughby kaže da se sa svojim suprugom Danom često tako svađa oko toga ko će uzeti daljinski i odlučiti šta će se gledati, ali ona misli da je to klasična borba za moć.

S tim se slaže i britanska stručnjakinja za seks i odnose Kate Taylor koja navodi neke najčešće primjere svađa parova u kojima pravi problem nije zaista taj o kojem se govori.

U kući vam je prevruće ili prehladno

Mislite da je svađa vezana za udobnost, ali zapravo je riječ o hormonima. Studije kažu da žene zbog većeg nivoa estrogena preferiraju da borave u nešto toplijim prostorijama, pa je za većinu temperatura idealna kad dosegne 24 ili 25 stepeni, dok je muškarcima u prosijeku najugodnije na 21,5 stepen.

"Pristanite na kompromis i postavite temperaturu na 22 stepena, da nikom ne bude baš neudobno", savjetuje Taylor.

Uvijek upaljena svjetla

Mislite da je svađa u vezi bespotrebnog rasipanja, a pravi je razlog to što neko od vas misli da mora biti 'onaj odrasli' u vašoj vezi. Dok je obično jedna osoba u vezi uvijek bezbrižna, drugi o svemu vodi računa i misli, pa ni ne stigne biti zabavna. Prepoznajete li se u kojoj od tih uloga?

"Taj osjećaj ispravite tako da ravnomjerno podijelite poslove. Pustite nekad i brižnog partnera da se pobrine za račune: kad vidi koliko zapravo plaćate struju, sam će početi gasiti svijetlo", kaže Taylor.

Punjenje mašine za suđa

Mislite da je svađa oko prljavog suđa, a stvarno se radi o tome što se on/ona prave nesposobni. Ako se redovno svađate ko će staviti suđe u mašinu i to uvijek vi napravite jer ste u tome 'bolji', velike su šanse da se partner ili partnerka samo prave nesposobni.

"Svaki put kad nešto loše naprave, zamolite ih da ponove. Pa opet. Na kraju će to raditi brže nego vi ikad", rekla je terapeutkinja.

Bacanje smeća

"Mislite da je svađa oko smeća, a radi se o motivaciji. Često što više nekog na nešto podsjećamo, to on brže to isto zaboravlja. Naime, kako bi održali motivaciju za obavljanje dosadnih zadataka, ljudi moraju vjerovati barem da sami odlučuju kako će i kada to nešto napraviti."

"Prestanite s organizovanjem. Neka vaš partner preuzme potpunu odgovornost nad svojim poslovima i pokušajte se u njih što manje miješati i komentirati kako ih obavlja", poručila je Taylor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније