Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B.B. ]

02. 12. 2021. 17:44 >> 17:45

HIRURŠKINJA U AUSTRIJI

Amputirala pogrešnu nogu pacijentu, kažnjena samo sa 2.700 eura

Sud u Linzu je proglasio 43-godišnju hirurškinju krivom za teški nemar i kaznio je sa 2.700 eura. Udovici pacijenta, koji je preminuo prije nego što je slučaj došao na sud, dodijeljeno je i 5.000 eura odštete, piše BBC.

Starijem pacijentu odstranjena je desna noga umjesto lijeve, a greška je otkrivena tek dva dana kasnije. Pacijent je prošlog maja otišao na kliniku u Freistadtu kako bi mu amputirali nogu, ali je hirurškinja označila pogrešan ud za amputaciju. Greška je identifikovana tokom rutinske promjene zavoja i pacijentu je rečeno da će mu morati amputirati i drugu nogu.

Bolnica je tada saopštila da se incident dogodio kao rezultat niza nesretnih okolnosti, a hirurškinja se javno izvinila na konferenciji za novinare.

Na sudu je rekla da je došlo do greške u lancu komandovanja u operacionoj sali.

Na pitanje zašto je označila desnu nogu, a ne lijevu, rekla je: "Ne znam".

Nakon incidenta hirurškinja je prešla da radi na drugu kliniku.

Ovakvi slučajevi su rijetki, ali je sličnih incidenata bilo i u prošlosti. Godine 1995. ljekar u SAD-u je na pola operacije otkrio da je amputirao pogrešnu nogu pacijentu s dijabetesom. Bio je primoran da nastavi nakon što je presjekao mišiće, tetive i ligamente.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније