Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ RTS ]

26. 10. 2022. 08:32 >> 08:31

OTVOREN 2013.

Čarobni vrt u Dubaiju – raj prirodnog cvijeća najveći na svijetu

Na površini od 72.000 kvadratnih metara prostire se "Dubai Miracle Garden", najveći vrt sa prirodnim cvijećem na svijetu.

Sa više od 150 miliona različitih vrsta cvjetova, ova mirisna bašta je najživopisnija slatko-mirisna destinacija u regionu otkako je prvi put otvorena.

Pored cvijeća, za posjetioce je u ponudi i niz uzbudljivih atrakcija i aktivnosti za ljude svih uzrasta.

Vrt je otvoren 2013. godine za posjetioce. Cvijeće u vrtu zaliva se i održava prečišćenim otpadnim vodama. Dnevno se potroši oko 700 hiljada litara vode.

U Ginisovu knjigu rekorda "Dubai Miracle Garden", upisan je 2016. godine za najveću skulpturu koja je napravljena od cvijeća, a imala je oblik aviona Emirates Airbus A380.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније