Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ RTS ]

10. 02. 2023. 21:35 >> 21:33

NOVA PRAVILA U AMSTERDAMU

Bez kanabisa u Ulici crvenih fenjera

Prema novim propisima, vlasti Holandije najavile su zabranu uzimanja kanabisa u Ulici crvenih fenjera u Amsterdamu. Zakon će stupiti na snagu sredinom maja 2023. godine.

Donijeti zakon ima za cilj da poboljša uslove za život stanovnika koji se već duže vrijeme žale na probleme ovog dijela grada koje uglavnom prave turisti.

Prema propisima, objekti u Ulici crvenih fenjera moraće da se zatvore u tri sata ujutru. Restorani i barovi radiće do dva sata po ponoći, a ulazak u staru gradsku četvrt neće biti dozvoljen nakon jedan sat poslije ponoći.

Prodaja alkoholnih pića u prodavnicama i kafićima zabranjena je od četvrtka do nedjelje poslije 16 časova. Inače je u Amsterdamu na javnim mjestima zabranjeno konzumirati alkohol.

Amsterdam je poznat po kafićima koji prodaju kolačiće sa kanabisom i kanabis, a turistička posjeta ovog grada je milionska na godišnjem nivou. Lokalno stanovništvo vlastima se stalno žali na ulične dilere, alkohol i stopu kriminala.

Prema holandskim zakonima, posjedovanje, proizvodnja i trgovina drogom spada u krivično djelo, ali ako drogu koriste stariji od 18 godina, to nije kažnjivo.

Vlasti u Amsterdamu spremaju i kampanju pod nazivom "stay away", namijenjenu turistima koji u ovaj grad dolaze samo zbog droge, alkohola i seksa.

Tokom prošle godine gradonačelnica Amsterdama i Gradsko vijeće složili su se da se iz centra Amsterdama iseli zloglasni Kvart crvenih fenjera poslije višegodišnjih problema, kriminala i nekontrolisane gužve koja se stvara u tom dijelu centra grada.

Angažovan je arhitekta da projektuje elegantnu zgradu sa stotinu soba za seksualne radnike, barove, restorane, prostor za zabavu i zdravstveni centar, a gradske vlasti su predložile osam mogućih lokacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније