Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В.

02. 11. 2022. 18:20 >> 18:19

UEFA SPREMNA ZA DIJALOG

Direktor Superlige najavio posjetu Nionu

Bernd Rajhart, generalni direktor Superlige, najavio je da će naredne nedjelje početi dijalog sa čelnicima UEFA.

Rajhart je bivši direktor RTL televizije, a nedavno je izabran za novog izvršnog direktora kompanije A22 Sport Menadžment, koja stoji iza projekta Superlige.

On je gostujući u podkastu čiji je domaćin Toni Kros kazao da je posjeta Nionu dobar znak.

"Ponudili smo Uefi način dijaloga i poziv je prihvaćen. Biću u Nionu naredne nedjelje da razgovaramo o toj temi. Dijalogom da se druga strana čuje možemo da se suočimo sa idejama. Sigurno nećemo moći da se dogovorimo o svemu. Ali to je dobar znak za klubove koji možda još zaziru ili čak strahuju od sankcija ako se upuste u dijalog. Uefina posvećenost da bi otvoren dijalog o budućnosti fudbala trebalo da bude moguć je pozitivan znak”, kazao je Rajhart u podkastu koji se zove “Einfach Mal Luppen”.

Superliga je tužila Uefu za monopol nad međunarodnim takmičenjima, poput Lige šampiona. Konačna presuda se očekuje naredne godine.

"Smatramo da evropski fudbal u ovom trenutku ne ispunjava svoj potencijal. Da se ​​u Evropi mogu ponuditi bolja takmičenja. Zabrinuti smo zbog ekonomskog ekosistema klubova koji su trenutno pod finansijskim pritiskom i smatramo da bi evropsko klupsko takmičenje trebalo da organizuju klubovi, kao što se to radi u nacionalnim ligama. Jasno je takođe da je sportsko takmičenje isto za sve i da mora svim klubovima da pruži priliku da žive evropski san. U Superligi nema stalnih članova, ona nije zatvorena cjelina”, naglasio je.

Rajhart je rekao da UEFA ne poštuje finansijski fer-plej.

"Potreban nam je snažan finansijski fer-plej koji nameće i kažnjava prekršaje. U ovom trenutku postoje sumnje u to, jer UEFA ne kažnjava kršenje pravila kako bi trebalo. S obzirom da se svi klubovi takmiče, na kraju krajeva, i da dovedu najbolje igrače, narušavanje konkurencije je to što klubovi sa skoro neograničenim resursima mogu da isplacćuju velike plate ili transfere, za razliku od Reala ili Bajerna, koji imaju ograničenja", kazao je Rajnhart.

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu prošle godine, ali je zbog kritika javnosti to takmičenje odmah napustilo devet klubova (Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko Madrid).

Taj projekat trenutno podržavaju Real, Barselona i Juventus.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније