Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

08. 11. 2022. 19:52 >> 19:51

SASTANAK SA KOMPANIJOM A22 SPORTS

UEFA i dalje protiv Superlige

Evropska fudbalska unija (Uefa) i predstavnici najvažnijih evropskih liga, sindikata fudbalera i navijača danas su na sastanku u Nionu još jednom potvrdili da su protiv projekta evropske Superlige.

Sastanak je održan u sjedištu Uefe na zahtjev kompanije A22 Sports, koja je nedavno preuzela "propali" projekat Superlige.

Na sastanku su, kako prenosi Hina, uz čelnike Uefe predvođene predsjednikom Aleksanderom Čeferinom učestvovali i predstavnici engleske Premijer lige, španske Primere, italijanske Serije A, njemačke Bundeslige i francuske Lige 1, predstavnici pojedinih evropskih klubova, igračkog sindikata FIFPRO, kao i predstavnici Evropske organizacije fudbalskih navijača.

Uefa je saopštila da su svi oni "zajednički istakli da je njihovo protivljenje samoproglašenoj Superligi i danas jednako snažno kao što je bilo aprila 2021".

"U skladu sa jedinstvom evropskog fudbala, Uefa i ostali akteri su još jednom tokom današnje debate jednoglasno odbacili argumente koji stoje iza projekta poput Superlige", navodi se u saopštenju.

"Učesnici su bili iznenađeni tvrdnjama izvršnog direktora A22 Sports da njihova kompanija ne predstavlja nijedan klub ni u kom svojstvu, uključujući tri kluba koja su nastavila da podržavaju projekat", dodaje se.

Real Madrid, Barselona i Juventus su klubovi koji su nastavili da vjeruju u projekat Superlige kada su ga napustili svi ostali koji su trebali u njemu da učestvuju.

"Uefa i fudbalski akteri ostaju predani temeljima evropskog fudbala, koji su zasnovani na otvorenosti, solidarnosti i vrednostima i služe širim ciljevima sportskih principa i društvenog interesa, a ne sebičnim i privilegovanim", naveli su iz Uefe.

Iz kompanije A22 Sports su drugačije doživeli sastanak na kojem su njihova trojica predstavnika bila suočena sa velikim brojem sa suprotstavljene strane.

"Ono što smo saznali na ovom sastanku je da je trenutna situacija ono što zadovoljava Uefu", naveo je izvršni direktor kompanije Bern Rajhart koji je podsjetio da je monopolski položaj krovne fudbalske organizacije trenutno predmet procesa pred Evropskim sudom pravde koji će svoju presudu objaviti početkom 2023.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније