Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Beta ]

17. 05. 2022. 19:29 >> 19:26
6

DRAMA U LJUBLJANI

ABA liga: Ispravna odluka sudija da priznaju koš Zvezde u završnici utakmice

Uprava ABA lige saopštila je danas da je odluka sudija da priznaju koš košarkaša Crvene zvezde i dosude prekršaj na kraju regularnog toka utakmice protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani u drugoj polufinalnoj utakmici plej-ofa bila "ispravna i u skladu sa pravilima takmičenja".

ABA liga je na sajtu takmičenja navela da se oglasila kako bi razjasnija situaciju koja se dogodila u posljednjim trenucima jučerašnje utakmice u Ljubljani. Liga je navela da su sudije postupile prema pravilima takmičenja koja su na snazi od 1. januara ove godine. Domaća Cedevita Olimpija pobijedila je Zvezdu sa 88:80 poslije produžetka.

Sporni detalj dogodio se u samoj završnici regularnog dijela, kada je igrač Zvezde Luka Mitrović pogodio koš uz dosuđen je prekršaj i slobodno bacanje koje je on iskoristio i odveo utakmicu u produžetak. Domaća ekipa protestovala je da je Mitrović postigao koš po isteku vremena, ali su sudije procijenile da je on to učinio prije nego što je vrijeme isteklo.

U saopštenju se navodi da ako igrač B1 napravi prekršaj nad protivničkim igračem A1 koji je istovremeno postigao koš uz zvuk sirene za završetak četvrtine, sudije moraju da koriste video tehnologiju kako bi utvrdile da li je faul napravljen prije isteka četvrtine.

"Ako je sat pokazivao 0,0 kada je prekršaj igrača B1 napravljen, taj prekršaj se zanemaruje i koš igrača A1 se neće priznati. Četvrtina je završena. Nakon što je sudija saopštio odluku, štoperica se uključuje da mjeri intervarl igre, a druga četvrtina počinje po postupku naizmjeničnog posjeda", piše u saopštenju.

"Ako je sat pokazao više od 0,0 kada je prekršaj napravljen, poeni će biti priznati igraču A1, a protivničkom igraču B1 će biti dosuđena lična greška, pa će A1 izvesti slobodno bacanje. Sat će pokazati preostalo vrijeme za igru, koja će biti nastavljena poslije posljednjeg slobodnog bacanja. Dakle, ako su sudije donijele odluku da je prekršaj napravljen kada je na satu ostalo više od 0,0, očigledno je da je sudijska odluka o šutu Luke Mitrovića donijeta u skladu sa zvaničnim košarkaškim pravilima", navodi se u saopštenju.

Odlučujuća treća utakmica polufinala plej-ofa na programu je u ponedjeljak u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније