Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

12. 08. 2022. 12:34 >> 12:31

OMAŽ VELIKANU

NBA liga povlači iz upotrebe dres sa brojem "6" u čast Bila Rasela

NBA liga donijela je odluku da trajno povuče iz upotrebe broj šest u čast skoro preminule legende Boston Seltiksa, Bila Rasela.

To biznačilo da ni jedna ekipa u NBA ligi neće više moći da ima dres sa tim brojem.

"Ovim činom želimo da zauvijek sačuvamo od zaborava sjajnu karijeru i na terenu i van njega legende kakva je bio Rasel", kazao je između ostalog generalni sekretar lige Adam Silver u zvaničnom saopštenju.

Košarkaši koji trenutno nose dres sa brojem šest, među kojima je svakako najpoznatiji LeBron Džejms, moći će da nastave da nose taj dres dok se ne povuku.

Bil Rasel je umro 31. jula u 88 godini, a tokom svoje karijere duge 13 godina osvojio je 11 titula prvaka (najviše u istoriji), opet puta je bio MVP lige, a član košarkaške Kuće slavnih je bio 2006. godine.

Tokom svoje karijere, osim ovih pomenutih dostignuća, koja niko prije njega ni poslije njega nije ni približno dotakao, Rasel je prepoznat i kao jedan od najvećih boraca za ljudska prava, prije svega za bolji status u američkom društvu afro-amerikanaca.

Ovakav potez NBA lige, da svaka ekipa povuče broj je prva u istoriji lige, i još treba da se vidi koliko će da odjekne među igračima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније