Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta [ Objavio: O. Z. ]

15. 12. 2019. 23:33 >> 23:33

SVJETSKI REKORDER

Kipčoge učestvuje na maratonu u Londonu

Kenijski atletičar Eliud Kipčoge učestvovaće naredne godine na maratonu u Londonu, saopštili su danas organizatori.

Kipčoge će trčati 26. aprila u Londonu i to će biti njegova prva trka otkako je postao prvi sportista koji je istrčao maraton za manje od dva sata.

On je u posebno organizovanoj trci u Beču u oktobru istrčao maraton za sat, 59 minuta i 49 sekundi. Taj rezultat nije priznat kao novi svjetski rekord pošto su pejsmejkeri ulazili i izlazili tokom trke, a imao je i još neke pogodnosti.

Kipčoge je i pored toga svjetski rekorder u maratonu rezultatom 2:01,39, kojim je pobijedio na maratonu u Berlinu, u septembru prošle godine.

"Volim da trčim u Londonu gdje je publika uvijek divna. Nevjerovatan trenutak je probijanje barijere od dva sata za maraton. To pokazuje da nijedan čovjek nije limitiran i to je vjera koja me nosi u ostvarivanju novih ciljeva. Sljedeći cilj je stvaranje istorije u Londonu", rekao je 35-godišnji Kipčoge, prenijeli su britanski mediji.

Kipčoge je četiri puta pobjeđivao na maratonu u Londonu, 2015, 2016, 2018. i 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније