Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

08. 05. 2024. 17:11 >> 17:10
Čitaj mi:

Drama olimpijskog šampiona

Prijetnje Kipčogeu

Najveći maratonac svih vremena Eliud Kipčoge koji se sprema da napadne treće uzastopno olimpijsko zlato u maratonu u Parizu i uradi ono što nije niko nikada, pa čak ni Abebe Bikila koji je nakon zlata 1960. i 1964. imao saobraćajnu nesreću prije 1968, u suzama je u intervjuu za BBC rekao šta preživljava otkad je poginuo mladi svjetski rekorder Kiptum februara ove godine.

Kiptum je u Čikagu sa 2.00.35 oborio njegov rekord (iako Kipčoge ima onu nepriznatu trku 1.59.40 sa 12 zečeva u rotaciji u Beču) i bio mu je velika prijetnja za Pariz i da će u budućnosti srušiti sve njegove rekorde. Pošto je ostala misterija o tome kako je Kiptum stradao, ko mu je dolazio kući dva dana ranije, na društvenim mrežama su optužili velikog Kipčogea da on stoji iza njegove smrti.

Kaže da dobija svakog dana prijetnje da će spaliti njegov trening kamp, kuču i porodicu.

Umjesto jednog mega rivalstva generacija pred kraj njegove karijere jer ima 39 godina sve ovo je preraslo u veliku tragediju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније