Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ rtcg.me ]

25. 09. 2022. 12:30 >> 12:27

U BERLINU

Eliud Kipčoge popravio lični i svjetski rekord za 30 sekundi

Eliud Kipčoge popravio je na maratonskoj stazi u Berlinu, svoj lični i svjetski rekord za 30 sekundi, pa je novo najbolje vrijeme dva sata, minut i devet sekundi.

37-ogodišnji Kenijac, koji je dvostruki olimpijski prvak, zabilježio je petnaestu pobjedu u sedamnaestom maratonu u karijeri, a drugoplasirani Mark Korir kroz cilj je prošao sa zaostatkom od 4 minuta i 49 sekundi.

U konkurenciji maratonki slavila je Etiopljanka Tigista Asefa, istrčavši treći rezultat svih vremena (2:15:37).

Samo su Brigid Koskei (2.14:14 u Čikagu 2019. godine) i Pola Redklif (2:15:25 u Londonu 2003. godine) trčale brže od Asefe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније