Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Beta ]

29. 05. 2020. 22:58 >> 22:58

GODIŠNJI GUBITAK 13 MILIONA FUNTI

Vilijams namjerava da proda ekipu Formule 1

Kompanija Vilijams saopštila je danas da namjerava da proda ekipu Formule 1, nakon što je prošle godine objavila gubitak od 13 miliona funti.

Kompanija Vilijams Gran Pri Holdings je objavila da će razmotriti prodaju manjinskog ili većinskog udjela, ali i otkup cijele ekipe.

"Kao dio novog strateškog smjera, Odbor razmatra različite strateške opcije koje su na raspolaganju kompaniji", navodi se u saopštenju.

Kako su prenijeli britanski mediji, ta odluka označava veliku promjenu smjera kompanije čiji je vlasnik Frenk Vilijams, a koji je ranije insistirao na zadržavanju kontrole.

"Frenk je uvijek na prvo mjesto stavljao tim, posao, naše ljude i to sada i radimo", rekla je zamjenica direktora Kler Vilijams, prenio je BBC.

Ona je dodala da je cilj bio osigurati budućnost ekipe internim ulaganjima. Njen otac Frenk više nije svakodnevno uključen u vođenje ekipe.

"Frenk je uvijek upoznat sa svim odlukama Odbora i pruža podršku. On želi da obezbijedi uspjeh ovog tima u budućnosti, shvata i slaže se da je ovo pravo vrijeme za unutrašnje investicije da bi se to postiglo", navela je Vilijams.

Kompanija je raskinula ugovor sa glavnim sponzorom ROKit i ta odluka odmah stupa na snagu.

Vilijams je svojevremeno bio dominantna ekipa u Formuli 1, ali je posljednje dvije sezone završavao na posljednjem mjestu u šampionatu.

Kompaniji još nije stigla nijedna ponuda, ali je potvrdila "preliminarne razgovore" sa mogućim investitorima.

"I dok se kompanija suočava sa brojnim izazovima, Vilijams ima sredstva i spreman je da nastavi takmičenje kada to kalendar dozvoli ove sezone", navodi se u saopštenju.

Kompanija je navela i da su prethodne dvije sezone bile vrlo izazovne i da je pad prihoda izazvan rezultatima i padom sponzorstva, zbog čega je ekipa pod pritiskom.

Sezona u Formuli 1 još nije počela zbog pandemije korona virusa, a u upravi takmičenja se nadaju da bi mogla da počne u julu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније