Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

MINA

20. 04. 2022. 15:20 >> 16:03

RAGBI

Mijušković: Maksimalno motivisani i spremni za izazov

Ragbi reprezentacija Crne Gore maksimalno motivisana i spremna dočekuje duel sa Slovačkom, u razvojnoj diviziji Evropskog kupa nacija, kazao je kapiten Boris Mijušković.

Crnogorski ragbisti sjutra putuju za Bratislavu, gdje će 23. aprila igrati sa Slovačkom.

Duel sa Estonijom zakazan je za 14. maj u Baru.

Mijušković je podsjetio da su im slovački ragbisti stari znanci, ali i dužnici.

"Naš motiv je tim veći da ih iznenadimo nakon pet dana zajedničkih priprema u Baru, gdje smo maksimalno dobro radili i analizirali rivala", kazao je Mijušković na konferenciji za novinare.

On je istakao da se crnogorski ragbi susreće sa brojnim problemima, prije svega nedostatkom terena.

"Ne tražimo alibi i mi smo navikli da se borimo sa vjetrenjačama. Osvrnuću se i na uspejh naših koleginca - trećim mjestom u Splitu, iako su trenirale po livadama. I mi koristimo balon, a potrebne su dimenzije fudbalskog igrališta", rekao je Mijušković.

Argentinski trener, crnogorskog porijekla, Arijel Radović da crnogorsku selekciju očekuje veliki izazov, dugačak put i utakmica sa kvalitetnim rivalom.

"Naše su misli okrenute ka pobjedi, radili smo na tome u Baru i u fizičkoj pripremi, tehnici", rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, talenat je neupitan, tačnije to je dijamant koji treba izbrusiti.

"Za to je potrebno vrijeme i uslovi. Kao zidanje piramide, idemo od dna ka vrhu. I naš je cilj vrh, kao što te fantastične predispozicije ljudi iz zemlje iz koje je moj djed, koristite u vaterpolu, rukometu, košarci... Srećan sam da imam šansu da radim na jednom takvom projektu i sa ovim ljudima", rekao je Radović.

Potpredsjednik Ragbi saveza Ivan Čolaković kazao je, kako prenose Vijesti, da je neophodno da dobiju teren kao prvi preduslov.

"Nadamo se pomoći države, sponzora i društveno odgovornih firmi i pojedinaca, jer mi reprezentujemo Crnu Goru. Jako bi bilo bitno da dobijemo obje utakmice, mada u nekim kalkulacijama možda bi i jedan trijumf bio dovoljan za prelazak u jaču diviziju u kojoj su Srbija, BiH, Andora, Bugarska. To bi značilo veći broj jakih utakmica ," dodao je Čolaković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније