Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

15. 11. 2023. 13:34 >> 14:58

KIK BOKS REPREZENTACIJU ČEKA SVJETSKO PRVENSTVO

Čađenović nosilac, Sekulović se nada medalji, Petrović sportista za primjer

Gosti emisije "Link" bili su trener seniorske kik boks reprezentacije Andrej Đelješević i seniorski reprezentativac Filip Sekulović.

Pet je dana do početka Svjetskog prvenstva u portugalskoj Albufeiri. Našu reprezentaciju predstavlja troje takmičara - osim Sekulovića tu su Nemanja Čađenović i Anastazija Petrović.

"Borci su prošli sve faze priprema. Bazične smo radili na Žabljaku u avgustu, a ostale u svojim matičnim klubovima. Forma je natempirana kako je i planirano, tako da se od njih očekuje da se pokažu u pravom svijetlu", kazao je Đeljošević.

On je kazao da našu borci idu spremni u Portugal. 

"Potreban je rad, kontinuitet i veliko iskustvo da bi bili spremni u ovim momentima. Potrebno je i da borci budu one sportske sreće da nemaju povreda, što sa Filipom nismo imali baš te sreće. Povrede su bile učestale. Ali srećom zaliječili smo, konkretno povredu šake koju je imao. Imali smo jedan test meč, tako da je spreman i psihički i fizički za prve mečeve u Portugalu."

Čađenović, pak nije imao takvih problema, baš kao ni Petrović. 

"Nemanja nije imao problema sa povredama, on ima jedan dobar kontinuitet mečeva ove godine. Sve je osvojio što smo radili ove godine, tu mislim i na dva svjetska kupa koja su se održala. Isto važi i za Anastasiju, nekoliko kontorlnih mečeva odrađenih u dobroj formi. Očekuju nas dobri mečevi, dobri protivnici, pa ćemo vidjeti", kazao je Đeljošević.

Sukulović je kazao da je oporavak od posljednje povrede prošao dobro.

"Doživio sam malo težu povredu tokom profesionalnog meča u Splendidu. Oporavak je prošao dobro, pripreme su prošle dobro, krenule su bazične pripreme sa reprezentacijom, ostalo sam radio u klubu. Tako da psihološko i fizičko stanje je na 101 posto", kazao je naš borac.

O očekivanjima kaže: "Spremali smo se dobro, nadamo se medalji, pa ako Bog da možda finale ili osvajanje svjetskog prvenstva".

Čađenović je ove godine ostvario najveće rezultate u karijeri. Osvojio je Evropski kup u Sarajevu, Svjetske kupove u Istanbulu i Budimpešti, osvajač je zlatne medalje na unverzitrtskom prvenstvu Evrope u Zagrebu.

"Nemanja je u ovoj godini postigao nevjerovatne rezultate, zbog čega je i prvoranigrani na Wako rang listi, tako da će na SP biti nosioc grupe, ali jako je teško prognozirati. Međutim ako se po jutru dan poznaje trebalo bi da bude dobrih rezultata. Ali kako se takmičenje radi u onom eliminacionom sistemu, tu jedan meč može da vas izbaci iz igre. Ja se nadam da će Nemanja dati svoj maksimum kao što uvijek daje i da rezultat neće izostati", kazao je Đeljošević.

"Fokus je na prvi meč koji budemo radili. Protivnika ćemo znati tek nekoliko dana prije početka", dodao je. 

Trener naše rerezentacije je objasnio put jednog od najvećih talenata koje je crnogorski kik boks imao, jer pored reprezentacije trenira ga i u klubu.

"Mi imamo kontinuitet koji traje. Već sedam godina treniramo svakodnevno. Bez tog kontinuiteta nema rezultata. Nemanja je u pravom smislu riječi vojnik i sportista. Jednostavno nemamo lufta između takmičenja, i to je ono što njega drži sedam godina u vrhu. Nakon sedam godina kadetske i juniorske karijere došla je na red seniorska, gdje on polako počinje da stiče i iskustvo, i to je normalan redoslijed, i ja od njega očekujem u narednih deset ili više godina da ti rezultati budu sve veći i veći. Naravno, ukoliko nam povrede i sve drugo dozvoli da stvari idu svojim tokom, kako smo planirali. Što se tiče rezultata fantastični su. Svjetski kupovi su skoro na rangu svektskih i evropskih takmičenja, koja se rade baš zbog rangiranja, da bi bili nosioci grupe, i možda u nekom momenut da budu povlašćeni. Od 20-ak prijava na ovom SP, mi smo sa tri, četiri borca radili mečeve i znamo na kom su nivou i kako da radimo sa njima", Đeljošević".

Konkurencija je brojna, 1.500 takmičara iz 77 zemalja svijeta. Na pitanje odakle dolaze najbolji borci, Sekulović smatra da pravila nema. "Svi jako treniraju, svi se bore za medalju i jedno od tri mjesta".

Anastazija Petrović je iskusna takmičarka koja se u međuvremenu ostvarila i kao majka. Ona, međutim, i dalje ima motiva i vremena da se takmiči i jedan je od primjera da se "sve može kad se hoće".

"Ona je jedan veliki sportista i veliki čovjek. Imam prema njoj ogroman respekt upravo jer je majka, a to zahtijeva dodatne obaveze u životu. Ona ipak, pored svega toga nađe vremena da se odazove pripremama, da kvalitetno trenira i nadam se da će se ove godine okititi medaljom", kazao je Đeljošević.

Pogledajte cijelo gostovanje Đeljoševića i Sekulovića.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније