Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

22. 11. 2023. 14:55 >> 14:55

SEDMOSTRUKI SVVJETSKI ŠAMPION

O'Saliven bi mogao da se povuče iz snukera zbog nesuglasica sa krovnom organizacijom

Sedmostruki svjetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da je na "raskrsnici" sa vodećim tijelom svjetskog snukera i da bi mogao da napusti sport ako bude morao da provodi manje vremena na događajima u Kini.

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena suočava se sa disciplinskim postupkom zbog kritikovanja Svjetskog snukera (WST) u vezi sa petoricom igrača kojima je prijetila kazna jer su odlučili da učestvuju na egzibicionom turniru u Makau, umjesto na Otvorenom prvenstvu Sjeverne Irske.

"Znam da će se pozvati na pravila. Ne mogu da govorim, to sam prihvatio. Takva je situacija u kojoj se nalazim. Ja sam pod disciplinskim postupkom", rekao je O'Saliven za BBC.

Disciplinski postupak protiv petorice igrača - aktuelnog svjetskog šampiona Luke Bresela, četvrostrukih svjetskih prvaka Džona Higinsa i Marka Selbija, Tepčaje Un Nua i Alija Kartera izbjegnut je jer je događaj u Makau prebačen za decembar uz dozvolu Svjetskog snukera.

O'Saliven je u oktobru podržao te igrače.

Posebno organizovani događaji u Istočnoj Aziji su unosni za zvijezde poput O'Salivena, koji privlači brojnu publiku gdje god da igra.

"Sada nemam opciju. Ako ne mogu da odem da radim ono što moram da radim - da igram mnogo u Kini, onda više nikada neću igrati. Sada smo na nekoj vrsti raskrsnice. Ovdje u UK nema dovoljno da opravda trud koji ulažem. Kada odem u Kinu, igram u velikim salama, pred velikom publikom i za veliku novčanu nagradu. I ja to volim", rekao je O'Saliven.

"Ako dođe do toga da to više neći moći da radim ili mi nije dozvoljeno, onda vjerovatno neću igrati. Vjerovatno ću igrati kineski bilijar, pošto i dalje želim da igram snuker. I dalje želim štap u ruci", dodao je 47-godišnji britanski snukeraš.

Svjetski snuker je saopštio da je, iako je oduševljen što O'Saliven gradi svoj profil u Kini i igra na privatnim egzibicionim događajima, prioritet zaštita interesa svih igrača.

To upravno tijelo je potvrdilo da se nagradni fond vratio na nivoe prije koronavirusa i da je oko 14 miliona funti ove sezone. Poslije pandemije je bio oko 10 ili 11 miliona zbog gubitaka uzrokovanim ukidanjem turnira u Kini.

O'Saliven je u spetembru zaradio 210.000 funti za titulu na mastersu u Šangaju.

Međutim, najveće nagrade su i dalje na turnirima triple krune u Ujedinjenom Kraljevstvu, za titulu na Svjetskom prvenstvu pobjednik će osvojiti 500.000 funti, a za trofeje na Otvorenom prvenstvu UK i Mastersu po 250.000 funti.

Najveći ček za pobjednike van Ujedinjenog Kraljevstva dobio je pobjednik Međunarodnog šampionata u Kini, od 175.000 funti.

O'Saliven je rekao da je potrebno više cijeniti igrače koji su u vrhu svjetskog snukera.

"Ja sam pojedinac i moram da idem tamo gdje je najbolje za mene. Ne cijene me u snukeru, nikoga od vrhunskih igrača, po mom mišljenju. Volio bih da mogu da nastavim da igram snuker narednih pet, šest, sedam, osam godina. Ali ako ću biti primoran na situaciju u kojoj to nije moguće, onda neću prihvatiti ono što radi ostalih 130 igrača, da igram turnir za turnirom", naveo je.

"Posljednjih osam ili 10 godina sam imao sjajan život. Uživao sam u svojim turnirima. To nije bio problem u posljednjih osam godina, ali čini se da sada jeste. Sada mnogo više idem u Kinu, a WST želi dio kolača. Ne žele da mi daju dio njihovog kolača. Ne radim ništa pogrešno. Mislim da ne vole da radim nešto za sebe, ne vole što uživam", dodao je O'Saliven.

On je ove sezone propustio Ligu šampiona, povukao se sa Evropskog mastersa, Otvorenog prvenstva Britanije i Otvorenog prvenstva Sjeverne Irske, a zbog brige za mentalno zdravlje i sa turnira Šampion šampiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније