Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R. [ Mina ]

10. 03. 2024. 16:52 >> 17:15
Čitaj mi:

TEKVONDO

Crnogorski borci bez olimpijske vize u Sofiji

Crnogorski tekvondo reprezentativci nijesu uspjeli da osvoje olimpijske norme na evropskom kvalifikacionom turniru u Sofiji.

Najznačajniji rezultat ostvario je Zinedin Bećović, koji je zaustavljen u četvrtfinalu, dok su se sestre Berišaj, Anđela i Andrea, eliminisane u prvom kolu.

Bećović je, u kategoriji do 68 kilograma, u prva kola eliminisao Sargisa Sargisjana iz Jermenije i zvaničnog prvaka Evrope u olimpijskim kategorijama, Njemca Irmana Ozkaja.

U četvrtfinalnom meču poražen je od Šveđanina Alija Alijana, devetoplsiranog sa Svjetske rang liste.

U kategodiji do 68 kilograma bila su prijavljena 23 takmičara.

Starija od sestara Berišaj, Anđela poražena je na startu takmičenja u kategoriji preko 67 kilograma od prvog nosioca, Austrijanke Marlene Jal, dok je Andrea (do 67) izgubila od Mađarice Viviana Marton, višestruke osvajačice medalja na Evropskim prvenstvima i Gran pri turniru.

"Bilo je to veliko iskustvo za sve nas. Sigurno je da to nije naš maksimum i jos sigurnije je da ćemo nastaviti jos jačim tempom. U susret Evropskom seniorskom prvenstvu, radićemo na otklanjanju grešaka i unapređivanju forme", rekao je trener reprezentacije Vlado Stanišić.

On je naglasio da je Bećović pokazao da je u samom vrhu evropskog tekvondoa.

"Povrede koje su prethodile turniru učinile su svoje, ali još nije gotovo. Anđeli je ovo prva seniorska godina i potrebno je vrijeme da sve sazri. Siguran sam da je pred njom jos svjetlija seniorska karijera. Andrea je jos juniorka i opravdala je očekivanja", kazao je Stanišić.

On je istakao da joj je protivnica u prvom kolu bila mnogo iskusnija takmičarka koja je stigla do samog kraja kvalifikacionog tirnira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније