Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ R.B. ]

29. 03. 2024. 13:11 >> 13:12

MILATOVIĆ

Afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza, svečani ispraćaj u Pariz

Crnogorskim sportistima neophodna je sistemska podrška i u budućnosti moramo temeljnije brinuti o nacionalnim sportskim interesima, poručeno je nakon sastanka predsjednika države Jakova Milatovića, ministra sporta i mladih u Vladi Crne Gore sa čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnicima osam nacionalnih sportskih saveza.

Na radnom doručku u rezidenciji na Cetinju, koji je organizovan u susret Olimpijskim igrama u Parizu, predsjednik je čestitao plasman onima koji su već obezbjedili učešće na najprestižnijem sportskom takmičenju, uz želju da na ljeto budu dio što brojnije crnogorske delegacije.

Učesnici sastanka su se saglasili i da je za potrebe vrhunskog sporta potrebno razvijati postojeću infrastrukturu, ali i unaprjeđivati i graditi nove sportske objekte u zemlji.

Predsjednik Crne Gore je pohvalio ideju o izgradnji Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici, napominjući da sve bitne adrese u državi treba da spoznaju finalnu vrijednost ovih projekata.

"Predsjednik Milatović je poručio da je afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka, te da mu je veliko zadovoljstvo što će na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju OI u Parizu", saopšteno je iz predsjednikove Kancelarije za odnose s javnošću.

Na današnjem sastanku je dogovoreno i da se crnogorskim sportistima organizuje svečani ispraćaj na Olimpijske igre Taj događaj će se prvi put održati na Cetinju, i tom prilikom, predsjednik države predaće učesnicima igara crnogorsku zastavu, koju će nositi na zvaničnom otvaranju u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније