Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Objavio: S.V. [ Mina ]

27. 09. 2016. 20:56 >> 21:36
9

UO RSCG ODLUČIO

Adžić opet selektor Crne Gore

Trofejni stručnjak Dragan Adžić biće selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i u novom olimpijskom ciklusu, odlučio je Upravni odbor Rukometnog saveza.

Adžić je nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru podnio ostavku, a UO je za vršioca dužnosti imenovao Bojanu Popović.

"Popović je informisala predsjednika UO da zbog porodičnih i preuzetih obaveza u ŽRK Budućnost nije u mogućnosti da prihvati ulogu selektora. UO je nakon dobijene saglasnosti jednoglasno odlučio da se za selektora ženskih nacionalnih selekcija Crne Gore ponovo izabere Adžić za sljedeći olimpijski ciklus", piše u saopštenju sa prve sjednice novog UO.

Na sjednici su usvojene Propozicije takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji za takmičarsku sezonu 2016/17.

"Takmičenja u crnogorskim ligama počeće 22. ili 23. oktobra. Sve obaveze prema RSCG klubovi su dužni da izmire do 17. oktobra ukoliko žele
da učestvuju u takmičenjima. Klubovi u takmičarskoj sezoni 2017/18 dužni su da imaju licenciranog trenera po RINCK konvenciji, odnosno da su treneri koji rade u klubovima dužni da upišu odgovarajući studijski program ili da dostave diplomu usklađenu sa standardima RINCK konvencije", piše u saopštenju.

Odlučeno je i da se izradi strategija razvoja rukometa u periodu od 2016. do 2024. godine.

"Za direktora liga izabran je Milorad Vujošević, funkciju komesara za suđenje obavljaće Nebojša Vujisić, a komesara za bezbjednost Veselin Radetić. UO je odlučio da preuzme na sebe plaćanje taksi službenih lica u svim ligama u organizaciji RSCG za sezonu 2016/17", saopšteno je iz RSCG.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније