Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Portal RTCG

08. 01. 2016. 19:52 >> 19:42

SAVIĆ OCIJENIO

"Ajkule" mogu biti otkrovenje u Beogradu

Selektor vateroplo reprezentacije Srbije Dejan Savić smatra da bi Crna Gora mogla biti otkrovenje Evropskog prvenstva u Beogradu.

"Očekujem da će Španci biti otkrovenje ovog turnira, baš kao i Crna Gora. Zanimljivo je da su Crna Gora i Španija u istoj grupi i da će neko od njih već u četvrtfinalu igrati protiv Italije, što znači da će jedna od te tri ekipe ispasti već tada, nažalost", kazao je Savić agenciji Beta u beogradskoj Areni.

Savić je rekao danas da njegova ekipa nema ciljeve na Evropskom prvenstvu u Beogradu, ali da tradicija i karakter obavezuju tim da pruži svoj maksimum na šampionatu koji počinje u nedjelju.

"Realno, mi ciljeve nemamo, oni su vezani za Olimpijske igre u Riju. Evropsko prvenstvo je još jedan stepenik ka tom cilju, ali tradicija i karakter ovog tima, kao i organizacija u Beogradu i Srbiji nas obavezuju da damo svoj maksimum, da probamo da ispratimo ovu divnu organizaciju", rekao je Savić.

Srbija je dvostruki uzastopni evropski prvak, kao i svjetski šampion i pobjednik Svjetske lige, a takmičenje u Beogradu počinje nedjeljnom utakmicom s Hrvatskom, s kojom je prošle godine igrala u finalima dva takmičenja.

Savić je ocijenio da je Hrvatska i prvi favorit šampionata.

"Prije svega, zbog prve utakmice, to su Hrvati. Odmah poslije, možda i najveći, jesu Italijani. Tu je i Grčka, koja je svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kazanju pokazala da je izuzetna ekipa i da nije slučajno uzela bronzu. Mađari jesu u igračkoj krizi, ali oni predstavljaju jednu ozbiljnu ekipu. Kao i Njemci u fudbalu, nikad ih ne možete otpisati i uvijek su kandidati za medalju", rekao je Savić.

Srbija jedini problem sa povredama ima sa palcem Duška Pijetlovića, ali je Savić rekao da ne očekuje da će to predstavljati problem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније