Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Портал РТЦГ

09. 11. 2023. 17:55 >> 18:15

UPRAVA ZA GAZDOVANjE ŠUMAMA

"Nije bilo bespravnih radnji, doznaka sanitara uredno evidentirana"

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da je Komisija formirana od strane direktora Uprave, završila kontrolu terena i poslovnih knjiga, kao i provjeru navoda teksta Portala RTCG "Drva za ogrijev preprodaju na Kosovu“, konstatovala da nije bilo nikakvih bespravnih radnji, već da je riječ o doznaci sanitara, koja je uredno evidentirana u knjigama doznake.

Oni navode da je direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima  istim povodom obavjestio i Upravu za inspekcijske poslove, sa inicijativom o urgentnom inspekcijskom nadzoru i provjeri navoda.

"Ovim putem obavještavamo javnost da je nakon detaljnog inspekcijskog nadzora takođe utvrđeno da nije bilo nikakvih bespravnih aktivnosti, da je stanje u kontrolisanim odjeljenjima uredno, da nije utvrđeno da ima bespravno posječenih stabala i da je doznaka vršena u skladu sa planskim dokumentima. Sve ove navode javnost može provjeriti u izvještajima komisije i inspekcije koji su objavljeni na našem sajtu", navodi se u saopštenju.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima iskoristila je priliku da apeluje na građane i drvoprerađivače, da za sve radnje za koje tvrde da su neregularne, "dokaze bez odlaganja upute u nadležno tužilaštvo, obzirom da za iste mi ne posjedujemo nikakve dokaze".

"Na kraju ističemo da smo, kao i svaki put do sada, promptno reagovali i provjerili navode medijskih tekstova i još jednom potvrdili da je riječ o neosnovanim optužbama zlonamjernih pojedinaca. Naš cilj je da istinski zaštitimo crnogorske šume od bespravnih aktivnosti, ali i svih ostalih štetnih faktora i uticaja koji im mogu nanijeti štetu", navodi se u saopštenju.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima će, kako kažu, nastaviti sa aktivnom borbom protiv bespravnih aktivnosti u šumama, kroz intenzivne kontrole terena, kao što to činimo svakodnevno, a sve bespravne radnje koje utvrdimo prijavićemo nadležnim organima na dalje postupanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније