Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.L.B.

27. 04. 2024. 11:15 >> 11:27
Čitaj mi:

U TIVTU

Počeo treći "Festival vjetra"

Uz veliki broj posjetilaca na tivatskoj rivi Pine sinoć je zvanično otvoren treći “Festival vjetra” koji će trajati do 25. maja.

Ova sportsko-edukativno-multimedijalna manifestacija posvećena kulturi života uz more otpočela je koncertom lokalnog benda “Milky Wave” i regionalnih punk-rock zvijezda Partibrejkersa.

Cjelomjesečna vikend manifestacija proizvod je široke saradnje lokalne zajednice, koju u ovom projektu predvodi Jedriličarski klub Delfin, a podržana je od Opštine Tivat, Turističke organizacije Tivat, lokalnih institucija kulture, obrazovnih ustanova, velikog broja privrednih subjekata, sportskih i nevladinih organizacija.

Predsjednik Opštine Željko Komnenović otvarajući manifestaciju istakao je da treće izdanje Festivala vjetra, kao i predhodna dva, okuplja dobru energiju i entuzijazam ljudi koji ga pripremaju.

“Važno je istaći da vlada velika želja da se napravi jedan novi koncept koji upućuje na tradiciju i održivi razvoj. Proglašavam Festival vjetra otvorenim i neka dobri vjetrovi duvaju narednih mjesec dana u Tivtu”, poručio je Komnenović.

Direktorica TO Tivat Nina Lakičević istakla je da su prepoznali značaj koji ovaj festival ima za grad i da ga zato i podržavaju.

"Drago mi je da je upravo ovo manifestacija kojom započinjemo i otvaramo bogat kalendar dešavanja koji je u mjesecima pred nama. Bogat sadržaj Festivala iz domena sporta, edukacije, kulture i zabave kojim doprinosimo autentičnosti lokalne sredine jeste nešto kroz šta ćemo zajedno ići u narednih mjesec dana. Želim da uživate i dobro nam došli na Festival vjetra", kazala je Lakičević.

U danima vikenda na programu su jedriličarske regate. Mala tivatska regata rezervisana za takmičare u klasama Optimist i ILCA koji stižu iz svih bokeljskih klubova, jedri se u subotu, 27. aprla od 11 sati.

Festival vjetra traje do subote, 25. maja, a donosi bogat sportski, kulturni, edukativni i zabavni program koji je dostupan na sajtu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније