Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

27. 05. 2016. 22:33 >> 22:15

TURSKA AGENCIJA

TIKA donirala namještaj školi u Rožajama

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) donirala je danas Osnovnoj školi (OŠ) „Mustafa Pećanin“ u Rožajama namještaj vrijedan 30 hiljada eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Sekretar Ministarstva Slobodan Filipović zahvalio je agenciji TIKA na odličnoj saradnji sa tim resorom i ulaganju u obrazovni sistem Crne Gore.

Koordinator agencije TIKA za Crnu Goru Mustafa Jaziđi rekao je da je cilj te agencije da, kroz saradnju sa državnim organima Crne Gore, zbliži turski i crnogorski narod i pruži ruku prijateljstva svakom dijelu Crne Gore. 

On je rekao da je TIKA realizovala preko 220 projekata u Crnoj Gori, od kojih najviše u sektoru obrazovanja, što zaposlene u TIKI naročito raduje.

Direktor OŠ „Mustafa Pećanin“, Ibro Skenderović, rekao je da je donacija TIKE značajna za modernizaciju nastavnog procesa, jer će pomoći u naporima učenika i nastavnog kadra da se postignu još bolji rezultati i uspjesi u svim oblastima rada.

Donacijom je obezbijeđeno 700 stolica, 350 klupa, 25 nastavničkih katedri, 25 tabli, 50 tapaciranih nastavničkih stolica, tri kancelarijska stola i tri daktilo stolice. 

Iz Ministarstva su podsjetili da je OŠ „Mustafa Pećanin“ rekonstruisana prošle godine kroz projekat Energetska efikasnost u javnim zgradama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније