Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

F.R. / D.Ž.

27. 09. 2016. 10:38 >> 15:13
20

MANDIĆ I RADUNOVIĆ

"Proces protiv nas montiran"

Sudski proces protiv funkcionera Demokratskog fronta (DF), montiran je, a nakon izbora otkriće se nalogodavci, poručio je jedan od lidera tog saveza, Andrija Mandić.

“Nalogodavci su iz režima i parapolicijskih struktura. Izgrednici su samo prevrnuli ogradu, što je manji nered nego neki sukob navijača. To znači da je napad namješten, a da je policija bila spremna da reaguje i truje narod suzavcem”, kazao je Mandić ispred Višeg suda.

On je poručio da se DF neće uplašiti i pozvao je građane da večeras dođu na skup tog političkog saveza.

“Tužilaštvo je zarobljeno. Milo (Đukanović) i ostali 27 godina drže zemlju zarobljenu”, dodao je Mandić.

Funkcioner DF-a, Slaven Radunović, smatra da je u noći protesta, u oktobru prošle godine, svima koji su izazvali incident, bilo da su civili ili u uniformi, komandovao isti čovjek.

“Tačnije - Milo, ili neko koga je on ovlastio. Prikriva se da su (Duško) Marković ili Đukanović izdali naredbu policiji da bije i hapsi po Podgorici, posebno SAJ”, kazao je Radunović.

Kazao je da niko još nije procesuiran.

“Od policije ni od izgrednika. Nije otkriveno ko je pogodio Zorana Mustura, ko je udarao Gojka Raičevića, ko je 17-og razbio mirne proteste. Ovo je politički proces i tako se odnosimo prema njemu”, istakao je Radunović.

U podgoričkom Višem sudu danas je počelo novo suđenje Mandiću i Radunoviću zbog optužbe da su 24. oktobra na protestima pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Apelacioni sud je, nakon što je Viši sud dva puta odbio da optužnicu protiv Mandića i Radunovića, zbog nedostatka osnova sumnje, prihvatio treću žalbu državnog tužilaštva. 

DF je za večeras, povodom godine od početka protesta, zakazao skup u centru Podgorice, kod zgrade Tužilaštva.

Saopšteno je da će, osim Mandića i Radunovića, govoriti Nebojša Medojević i Milan Knežević, a predviđen je i muzički program.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније