Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

28. 09. 2016. 20:03 >> 19:42

POTPISALI MEMORANDUM

Saradnja UCG i Regionalnog vodovoda

Rektorka Univerziteta Crne Gore (UCG), Radmila Vojvodić i izvršni direktor Regionalnog vodovoda „Crnogorsko primorje“, Goran Jevrić, potpisali su danas Memorandum o saradnji u obrazovanju koji, između ostalog, podrazumijeva i stipendiranje talentovanih studenata osnovnih i specijalističkih studija iz oblasti tehničkih nauka.

Vojvodić je zahvalila na podršci i saradnji Regionalnom vodovodu.

“Ovo je ne samo dobar primjer društveno korisnog gesta, već i korak dalje da se povezujemo sa ostalim privrednim i društvenim institucijama i dobrim, uspješnim kompanijama, da funkcionalizujemo ono što su naši nastavni procesi, naše i znanje onih koji se u tome posebno ističu, kao što su magistranti ili doktoranti, koji mogu funkcionalizovati svoja izvanredna znanja”, izjavila je rektorka.

Ona je dodala da je veliki broj onih koji žele da stipendiraju talentovane studente UCG, te da će Univerzitet, prepoznajući se kao najveća i najvažnija visokoobrazovna ustanova, uz nastavnu bazu, obaveznu praksu, praksama u uspješnim kompanijama, društvenim i privrednim institucijama, imati to visoko postavljeno u svojoj agendi.

Jevrić je kazao da je za tu kompaniju velika čast i obaveza saradnja sa UCG.

“Budućnost naše države je vezana za najbolje, a najbolji su mladi ljudi koji imaju znanja. Vjerujem da svi dijelimo viziju Crne Gore kao društva znanja”, istakao je Jevrić.

On je najavio da je Memorandum samo prvi vid saradnje koja će se nastaviti.

“Ne samo kroz stipendije, već i kroz saradnju sa univerzitetskim jedinicama, posjete studenata postrojenjima kompanije, podršku u nastavku obrazovanja i zajedničkim projektima”, dodao je Jevrić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније