Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

13. 05. 2017. 19:26 >> 19:00
10

BOŠNJAK PITA

"Gdje je novac od Teletona?"

Od održavanja prvog crnogorskog Teletona je prošlo tri mjeseca, a još nema informacija kome se pomoglo od novca sakupljenog te večeri i u kom iznosu, saopštila je poslanica Demokratskog fronta, Branka Bošnjak.

Ona navodi da su građani Crne Gore, iako osiromašeni, te noći položili ispit humanosti i prikupljeno je 367 hiljada eura.

“Ali ovaj tajac koji je nastupio nakon toga vrlo zabrinjava. Opet smo svjedoci niza apela nemoćnih roditelja da se pomogne njihovoj oboljeloj djeci”, navodi Bošnjak u izvjavi.

Ona tvrdi da ih građani kontaktiraju za pomoć i da se žale da su uporno tražili kontakte fondacije Budi human, ali bezuspješno.

“Kažu, rečeno im je da Fondacija samo ima fejsbuk stranicu i ništa drugo. Pa nije vajda da svi moraju imati fejsbuk nalog da bi mogli stupiti u kontakt sa Fondacijom na čiji račun su građani uplatili ni 367 hiljada. To bi bilo zaista neozbiljno i krajnje neodgovorno”, ocijenila je Bošnjak.

Prema njenim riječima, ako je sve to tako, a izgleda da jeste, nešto sa tom Fondacijom "nije u redu i ne miriše na dobro".

“Pa valjda da bi se registrovali kao fondacija, moraju imati adresu i kontakt telefon da ne kažem e-mail adresu”, smatra Bošnjak.

Ona ističe da bi transparentnost i javnost rada trebalo da bude prioritet ovakvih fondacija.

“Pretražujući po internetu uspjela sam samo da nađem da se izvjesna gospoda Jovanović, Dejan i Goran, kao predstavnici Fondacije sastala sa premijerom Markovićem, i sa njim dogovarala način funkcionisanja Fondacije, a imajući u vidi karakter ove vlasti, još više je za brigu šta se dešava sa sredstvima sakupljenim od građana za liječenje oboljele djece u Crnoj Gori”, rekla je Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније