Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2013. 18:45 >> 19:13

UNUTRAŠNJA KONTROLA:

Aktivisti MANS-a nezakonito uhapšeni

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije utvrdilo je da je policija nezakonito uhapsila aktiviste MANS, nakon performansa ispred Skupštine Crne Gore, kada su prosuli farbu zbog povećanja PDV-a.


 

Unutrašnja kontrola je utvrdila da je policijski službenik i pomoćnik rukovodioca za obezbjeđenje objekata Milan Radusinović, bez zakonskog osnova, uhapsio aktivistu MANS-a Vuka Maraša i naložio četvorici policijaca da liše slobode i direktorku MANS-a Vanju Ćalović, te još četvoro aktivista.

Utvrđeno je da je Radusinović prekoračio ovlašćenja, pa će protiv njega ce biti pokrenut disciplinski postupak.

Ostala četiri policajca nijesu počinila prekršaj, jer su postupala po naređenju Radusinovića. Unutrašnja kontrola je demantovala tvrdnje advokata MANS-a Veselina Radulovića da mu nije bilo omogućeno uspostavljanje kontakta sa aktivistima, te da je tom prilikom čekao oko sat vremena.

Iz Unutrašnje kontrole kažu da je Radulović čekao 24 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније