Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 07. 2018. 09:50 >> 12:43
1

ČESTITKA KRIVOKAPIĆA

CG da pruži slobodu svim njenim građanima

Pred Crnom Gorom je izazov, da pokaže da zna izgraditi demokratsku državu koja daje slobodu svim njenim građanima, navodi se u čestitki predsjednika Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Ranka Krivokapića građanima povodom 13. jula.

Krivokapić je poručio da je Crna Gora sa svoja dva 13. jula pokazala kako mali u brojevima, mogu biti veliki u istoriji.

"Zavrijedila je naša domovina, u oba vijeka, poštovanje veljeg svijeta za primjer borbe za slobodu, i ostavila pouku svom potomstvu da slobodu niko ne poklanja i da ona nema cijenu", kazao je Krivokapić.

Crna Gora je, kako je dodao, pokazala da zna pobjeđivati osvajače i odbraniti državu i narod.

"Ali pred njom je izazov, da pokaže da zna izgraditi demokratsku državu koja daje slobodu svim njenim građanima", poručio je Krivokapić.

 Milačić je svim građanima čestitao dan predaka, dan prolivene krvi za slobodu – dan Trinaestojulskog ustanka.

„Teško mi je kad vidim od režima potkupljene glasače, uhljebe i funkcionere koji se kunu u državu, a nas ostale proglašavaju za izdajnike i protivnike svega crnogorskog, samo zato što smo protiv pohare države koju već 27 godina sprovode“, naveo je Milačić u saopštenju.

On smatra da državnost Crne Gore nikada nije bila na većem udaru.

„Državnost se osim borbom za sveukupan državni mir i slogu, brani borbom za unutarpravoslavno pomirenje. Državnost se brani mudrom spoljnom politikom, bez sankcija i neprijateljstava. Državnost se brani nepristajanjem na iskorjenjavanje viševjekovnog identiteta“, kazao je Milačić.

Prema njegovim riječima, državnost se brani smjenjivošću vlasti, kao osnovnim postulatom demokratije i podizanjem proizvodnje, a ne rasprodajom svih državnih resursa.

I iz Grupe građana Saša Mijović čestitali su građanima Dan državnosti i Dan ustanka.

„Nije to bio samo ustanak za oslobođenje Crne Gore nego ustanak za ideale koje su generacije potomaka trebale da baštine i njeguju u duhu svog vremena“, navodi se u saopštenju.

Danas se u Crnoj Gori, kako su kazali, antifašizam deklarativno slavi i proklamuje, a ne suštinski i ne onako kako su zavjetovali preci. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније