Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 10. 2018. 21:17 >> 20:59

ZA ČISTIJU RIJEKU

Grade se obaloutvrde u koritu Ibra

Zahvaljujući lijepom vremenu i niskom vodostaju rijeke u Rožajama je u toku izgradnja obaloutvrda, odnosno regulacija korita Ibra i postavljanje cijevi za budući kanalizacioni kolektor. Riječ je o projektu vrijednom oko 440.000 eura koji se realizuje kroz program Direkcije javnih radova.

Prema riječima Almera Kalača, doskorašnjeg direktora te direkcije, projekat je već trebao da bude završen, ali se kasnilo zbog loših vremenskih prilika.

"Radovi smo započeli tek krajem avgusta, a intenzivirani su početkom septembra. Riječ je o veoma značajnom projektu čija je vrijednost nešto manja od 440.000 eura, to je veoma važan segment za budući kolektor. Trenutno radimo obaloutvrdne zidove sa postavljanjem kanalizacionih cijevi za gradski kolektor", Kazao je Kalač.

Kazao da je ranije bilo planirano da se posebno grade obaloutvrdni zidovi, a da poseban segment bude postavljanje kanalizacionih cijevi.

"Međutim, uvidjeli smo da ako ovi projekti budu radjeni zasebno, da može doći do oštećenja prethodno izgradjenog projekta. Smatramo da je na jedinstveni projekat dobar potez. Ukoliko dobro vrijeme potraje nadamo se da će se odraditi maksimalna količina radova i da ćemo doći do centralnog mosta na Ibru", kazao je Kalač, uz napomenu da radove na izgradnji kolektora finansira EU.

"Računamo da će se u dogledno vrijeme raspisati tender za budući kolektor i odabrati najpovoljniji izvodjač radova kako bi sa prvim proljećnim danima pristupili realizaciji ovog jako velikog i značajnog projekta. Procijenjena vrijednost ovog projekta je oko 9,2 miliona eura računajući i ove radove koje trenutno izvodimo", kazao je Kalač, ističući da će izgradnjom gradskog kolektora Ibar ponovo biti čista rijeka kakvu pamte stariji sugrađana, a biće očišćeni i ostali vodotokovi, što će uticati na očuvanje životne sredine.

Faruk Kalić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније