Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

29. 11. 2018. 06:54   >>  06:30 2

NEKOLIKO KIŠNIH DANA

Nivo Morače porastao za 6,6 metara

U dva kišna talasa, 20. novembra i prethodnih nekoliko dana, u glavnom gradu palo je oko 230 litara kiše, što je svega osam litara manje u odnosu na prosjek padavina za cijeli novembar.

Obilne padavine uslovile su da nivo Morače poraste za oko 660 centimetara, vodostaj Skadarskog jezera oko 125 centimetara, kao i da se ponovo ispuni korito Ribnice, piše Pobjeda.

Načelnik odsjeka za analizu i prognozu vremena u Hidrometeorološkom zavodu Crne Gore Branko Micev istakao je da je u prethodnih sedam osam dana postignut skoro prosječni nivo padavina za novembar.

“U dvije kišne serije na području Podgorice palo je oko 230 litara kiše po kvadratnom metru. Klimatski je normalno da mjesečna količina padavina u novembru za područje Podgorice iznosi 238 litara po kvadratnom metru, što znači da je realizovana skoro prosječna mjesečna količina kiše za područje glavnog grada”, kazao je Micev.

Na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore objavljeno je da je vodostaj Morače juče u 7:30 časova iznosio 739 centimetara, što je evidentan porast u odnosu na 20. novembar (prije prvog kišnog talasa) kada je nivo Morače iznosio svega oko 80 centimetara.

Visina vodostaja Skadarskog jezera juče je iznosila 165 centimetara, dok je 20. novembra bila na nivou oko 40 centimetara.

Posljedica dvije obilne serije padavina može se vidjeti u dijelu toka Morače kod plaže Labud, gdje je voda poplavila plažu i nadošla skoro do prostorija kajakaškog kluba “Morača”.

Nakon obilne kiše prekjuče, ulice glavnog grada su juče bile suve zahvaljujući jakom sjevernom vjetru. Kako je naveo Branko Micev, na području glavnog grada juče su zabilježeni udari vjetra koji su na momente imali i olujnu jačinu.

“Registrovani su udari od oko 20 metara u sekundi, što je nešto više od 70 kilometara na sat”, precizirao je Micev.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније