Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

10. 07. 2019. 18:45 >> 18:59

LUČKA KAPETANIJA KOTOR

Pojačane kontrole na moru

Lučka kapetanija Kotor je od početka juna počela sa pojačanim kontrolama na moru, a najveći broj prijava odnosi se na ugroženost kupača i približavanje plovila obali.

Inspektor pomorske sigurnosti Lučke kapetanije Kotor, Željko Lompar, kazao je za Radio Kotor da su im na raspolaganju dva plovila sa dvije posade.

"U jednoj smjeni je inspektor sa skiperom, a u drugoj su dva juniora inspektora. Oni pokrivaju čitav zaliv i potez od ulaska u Boku do Platamuna”, rekao je Lompar.

Prema njegovim riječima, preko pomorsko-operativnog centra redovno se prati kretanje i reguliše saobraćaj i u Bokokotorskom zalivu i u crnogorskom teritorijalnom moru, zajedno sa Lučkom kapetanijom Kotor i Lučkom kapetanijom Bar.

Svakodnevno, kako je kazao, dobijaju oko 100 poziva.

"Najveći broj prijava odnosi se na ugroženost kupača i približavanje plovila obali. Podsjećam da plivač od obale ne smije biti udaljen više od 100 metara, gliser 150, skuter 200, a brod 300 metara”, precizirao je Lompar.

On je kazao da je obala veoma specifična i teško je plivačima, ali i plovilima da odrede dozvoljenu distancu. Zato se, kako je dodao, takvi prekršaji često dešavaju nesvjesno.

Prema njegovim riječima, incidentnih situacija do danas nije bilo i nada se da ih neće ni biti.

"Ove godine na raspolaganju su nam dva plovila, jedno brzo i plovilo Lučke kapetanije. U planu su i radari koje ćemo, zajedno sa pomorskom policijom, koristiti u patrolama na moru", rekao je Lompar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније