Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2013. 16:28 >> 16:29

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

Cetinjanke se okrenule biznisu

Na Cetinju su danas otvorene prostorije Udruženja "Žensko preduzetništvo Cetinja". Time je sa radom zvanično počelo udruženje, koje je proizašlo iz projekta “Razvoj ženskog preduzetništva u Prijestonici”.

"Među osnivačima Udruženja je 13 naših sugrađanki koje su uspješno završile program. Uz njih, u Udruženju je i 25 žena koje će učestvovati u narednim fazama realizacije ovog uspješnog projekta", istakla je tokom otvaranja konsultantkinja UNDP za razvoj ženskog preduzetništva na Cetinju Njegosava Vujanović.

Ona je naglasila dosadašnju podršku Prijestonice i drugih partnera samom programu, naglašavajući da će se od sada, u sjedištu Udruženja, uz kancelarije, nalaziti i izložbeno - radni prostor.

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Ana Nikolić je istakla kako će gradska uprava i dalje podržavati Udruženje, koje je od danas smješteno na Balšića pazaru.

"Zajedno sa Biznis centrom Cetinje, lokalna uprava pomagaće kako ovaj, tako i slične projekte. Takođe, ovom prilikom posebno želim istaći da ćemo ubrzo obezbijediti i dodatni prostor za komisionu prodaju vaših proizvoda", istakla je Nikolić.

Predsjednica Udruženja "Žensko preduzetništvo Cetinja" Vesna Prlja istakla je kako će nove prostorije biti mjesto na kojem će sve žene moći da iskažu svoju kreativnost i potencijale.

"Ljudi ne samo da će biti u prilici da gledaju i kupuju naše proizvode, već i da se oprobaju da ovdje sami naprave neki rad. Stoga, apsolutno sam uvjerena da će ovo mjesto ujedno biti nova dobra reklama za naš grad", kazala je ona.

Tokom današnje svečanosti, predstavnice UNDP Sanja Elezović i Kaća Đuričković uručile su Udruženju i donacije te organizacije – računar sa pratećom opremom i kancelarijski materijal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније