Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2021. 09:54 >> 09:55

ZA DOBAR POSLOVNI AMBIJENT

Opština Danilovgrad dobitnik priznanja "Globallocal"

Opština Danilovgrad dobitnik je internacionalne nagrade "Globallocal" za 2020. godinu, koja predstavlja priznanje najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, ovo prestižno priznanje dodjeljuje se na predlog šireg kruga članova, rukovodilaca i saradnika organizatora i partnera projekta "Globallocal", preduzetnika, poslovnih asocijacija, nevladinih organizacija, naučno-obrazovnih institucija, državnih institucija i medija, nakon sprovedene višemjesečne procedure i u skladu sa utvrđenim kriterijumima.

"Dodjela ove prestižne nagrade i priznanja Opštini Danilovgrad će se obaviti u Dubrovniku tokom održavanja višednevnog međunarodnog događaja koji će obuhvatati Međunarodnu naučno-stručnu i poslovnu konferenciju 'Poljoprivreda u XXI vijeku – kvalitet i sigurnost prehrambenih proizvoda i zdravlje potrošača', Regionalni samit preduzetnika '300 najboljih', Međunarodni dan investitora 'Naj investicija – investicija za čovjeka'. Ovaj međunarodni događaj biće prilika za dodatnu promociju Danilovgrada kao atraktivne i podsticajne investicione destinaciju, te direktan razgovor sa privrednicima iz regiona i Evrope", navodi se u saopštenju Opštine.

Navodi se da je laureat za ovu nagradu je, između ostalog, zaslužen i na osnovu međunarodne sertifikacije poslovnog ambijenta u opštini Danilovgrad tokom 2020. godine („Business Friendly Certificate – BFC) čime je značajno unaprijeđeno poslovno okruženje za osnivanje i rad privrednih subjekata kao i domaćih i inostranih investitora.

"Opština Danilovgrad u kontinuitetu, izmjenom i dopunom lokalnih propisa, dodatno pojednostavljuje procedure za privredu, olakšava njeno poslovanje i podstiče ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta za građane Danilovgrada“, istakli su iz te lokalne saomouprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније