Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 04. 2021. 10:40 >> 10:50

NVO PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Stijović da se hitno pozabavi Upravom za veterinu

NVO "Prijatelji životinja Podgorica" imajući u vidu haotično stanje u oblasti zaštite životinja, pozvali su ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića da se hitno pozabavi stanjem u Upravi za veterinu, koja pripada pomenutom Ministarstvu, jer, kako tvrde, već godinama ne reaguje na pijave NVO i građana, a tiču se neodgovornog vlasništva nad životinjama i mnogih drugih problema koji su u njihovoj nadležnosti.

"Ne samo da pomenuta gospoda ne žele da se bave svojim poslom, već se nikada nijesu udostojili čak ni da daju odgovore na podnesene prijave, što smo od njih uvijek zahtijevali. Za razliku od većine nevladinih organizacija, čiji članovi odlično znaju šta je u čijoj nadležnosti, običnim građanima službenici pomenute inspekcije govore da pomenute prijave nijesu u njihovoj nadležnosti, dovodeći ih tako u zabludu. To osim što podliježe pokretanju disciplinskog postupaka, svakako nije ljudski prema onima koji im daju plate", navodi se u saopštenju koje je potpisao Dragoje Vlahović, direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Kako ističe Dragojević, u Upravi za veterinu ima kvalitetnih ljudi, u šta se, kako kaže, lično uvjerio, međutim, ne mogu doći do izražaja, niti su oni ti koji donose ključne odluke.

"Ukoliko u Upravi za veterinu ne vjeruju prijavama koje gotovo svakodnevno dobijaju, neka izađu iz udobnih kancelarija, službenih automobila, neka prošetaju malo, vidjeće na stotine slučajeva na koje bi morali momentalno da reaguju. Vidjeće nelegalnu odgajivačnicu vukova u Tološima, konje koji šetaju po Zlatici, Koniku i Starom Aerodromu, na stotine pasa koje vlasnici drže u nehumanim uslovima, ovce koje šetaju po pruzi u Mahali, koje često završavaju pod točkovima vozova, krda goveda po budvanskim saobraćajnicama, neuslovne azile širom Crne Gore i još na stotine sličnih primjera. Dakle, posla ima ko hoće da radi", naglašava Dragojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније