Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ I. P. ]

05. 12. 2021. 18:06 >> 18:07

ČETVRTA KONTROLA

Smanjen broj nepravilnosti i krivičnih prijava

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove su tokom petka i subote kontrolisali ukupno 129 ugostiteljskih objekata, utvrdili 12 nepravilnosti i podnijeli pet krivičnih prijava, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Iz Uprave su kazali da je četvrta akcijska kontrola dala rezultate, i da je smanjen broj nepravilnosti i krivičnih prijava.

Navodi se da su službenici Uprave za inspekcijske poslove su, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije i policije, u petak i subotu uveče kontrolisali ugostiteljske objekte u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Gusinju.

„Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 129 ugostiteljskih objekata, utvrđeno je 12 nepravilnosti i podnijeto pet krivičnih prijava“, kaže se u saopštenju.

Krivične prijave su, kako su naveli, podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade o posjedovanju covid potvrda, nepostojanja osobe zadužene za provjeru jednog sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa.

U Beranama su podnijete tri krivične prijave, i to protiv odgovornih lica u kafe baru "A&V", hotelu "Berane" i lounge baru "Cafe".

U Bijelom Polju je, kako su kazali iz UIP-a, podnijeta krivična prijava protiv odgovornog lica u pabu "Dark Wood", a u Nikšiću protiv odgovornog lica u kafe baru "Staro pazarište".

„U Beranama su donijeta dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta zbog rada bez odobrenja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je izdato devet prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 2.650 eura.

Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izrečena su tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 1,8 hiljada eura.

Tržišna inspekcija je, kako je saopšteno, kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2.850 eura.

„Kontrolom ugostiteljskih objekata koji organizuju svadbe i ostale proslave, nije utvrđeno da su se one održavale, i nijesu konstatovane ove nepravilnosti“, kazali su iz UIP-a.

Kako su naveli, kontrolom košarkaške utakmice u Baru između košarkaških klubova (KK) Mornar i Mega Mozart utvrđeno je nepoštovanje propisane distance, pa će protiv KK Mornar biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz UIP-a je najavljeno da će danas kontrolisati i poštovanje mjera na zakazanim fudbalskim utakmicama prvenstva Crne Gore.

„Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom na to da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu“, poručili su iz Uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније