Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina-business ]

11. 04. 2022. 17:55 >> 17:57
2

NA INICIJATIVU SPAJIĆA

Buterinu dodijeljeno državljanstvo Crne Gore

Osnivaču eterijuma i jednom od najvećih stručnjaka u blokčejn industriji Vitaliku Buterinu dodijeljeno je državljanstvo Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Navodi se da je Buterin stekao crnogorsko državljanstvo prijemom, na predlog premijera Zdravka Krivokapića, a nakon inicijative ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i mišljenja tog resora.

“Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je, prepoznajaći značaj ove inicijative, donio odluku o prijemu u crnogorsko državljanstvo Vitalika Buterina na predlog premijera i danas mu je uručen pasoš Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je grupa svjetskih stručnjaka u kripto industriji boravila u Crnoj Gori na poziv Spajića.

“Saradnja sa njima je od posebnog značaja za doprinos razvoju crnogorske ekonomije, privlačenje investicija i otvaranje visoko-platežnih radnih mjesta u toj industriji”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Buterin kao najpoznatije ime te industrije doprinijeće daljoj promociji Crne Gore i sveukupnom razvoju kripto industrije u našoj državi.

“Crna Gora radi na uspostavljanju zakonodavnog okvira koji će omogućiti da se na najbolji način iskoristi ova tehnologija i da doprinese rastu bruto-domaćeg proizvoda”, kaže se u saopštenju.

Buterin je, kako se navodi, nakon nedavnog panela "Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija", kazao da Crna Gora mora imati dobru legislativnu osnovu, kao i kapacitete za edukaciju mladih generacija da bi građani osjetili korist od te tehnologije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније