Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 07. 2022. 21:38 >> 23:00
1

VOJNI KAMP

Tinejdžeri školske učionice zamijenili poligonima za vježbanje

U Štitarici kod Mojkovca u toku je ljetnji vojni kamp za mlade. Tokom 14-dnevne obuke tinejdžerima će profesionalni vojnici približiti taj poziv i ukazati na priliku da se za taj posao obrazuju u inostranstvu. Pored savladavanja vojnih, učesnici uče sportske i druge vještine korisne za život.

Dvadesetdevet crnogorskih tinejdžera školske učionice zamijenilo je poligonima za vježbanje. U Štitarici, nadomak Mojkovca, obučavaju ih profesionalni vojnici. U uniformama Vojske Crne Gore uvježbavaju da se snađu u prirodnom okruženju, savladaju vojne vještine ali i organizaciju vojničkog života.

Mladi koji se obučavaju u ljetnjem vojnom kampu dolaze iz svih crnogorskih gradova. Za većinu je ovo prvi susret sa osnovama vojne discipline i životom u uniformi. U Štitarici je organizovan po svim propisima Generalštaba. Za srednjoškolce je to novi izazov ali i ozbiljno razmišljanje o Vojnoj akademiji.

Vojska Crne Gore već šest godina daje priliku učesnicima vojnog kampa da pored teorijskog savladaju i praktični dio obuke. Pokazalo se da je takva inicijativa višestruko korisna.

Upoznavanje mladih sa vojnim aktivnostima trebalo bi da opravda cilj crnogorske Vojske.

Po završetku druženja crnogorski omladinci imaće i različita takmičenja a troje najboljih učesnika biće nagrađeno. Sigurno je, međutim, da je svim polaznicima najveće priznanje upravo to što su imali priliku da se druže, upoznaju i sa profesionalcima podijele i draž i ozbiljnost vojničkog života.

Vanja Rakonjac, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније