Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Portal RTCG ]

02. 08. 2022. 11:53 >> 11:54
1

BUDVA

Prosvjetari štrajkuju glađu, traže useljenje u stanove

Budvanski prosvjetari koji su decenijama podstanari jutros u 8 sati započeli su štrajk ispred zgrade Opštine Budva jer, kako su kazali, čekaju završetak stanova u naselju Dubovica. Neki od njih štrajkuju glađu.

Jedan od članova Organizacionog tima Krsto Vuković je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kao dodatan problem naveo i to što je došlo do povećanja cijene kvadrata stana pa je umjesto dogovorenih 650 eura cijena sada 890 eura.

"Imamo više zahtjeva ali smo ih ovog puta sveli na dva osnovna - da se odmah otvore zgrade i dopusti, prvenstveno podstanarima, da usele u stanove na koje imaju pravo, i da se obezbijedi plaćanje kvadratnog metra po 650 eura onako kako je dogovoreno kada je Stambena zadruga 'Solidarno' ušla u ovaj projekat", kazao je Vuković.

On je istakao da Stambena zadruga "Solidarno" nikada ne bi dobila taj posao da se, kako je kazao, nije kao takva kandidovala i da nije imala veze sa Sindikatom prosvjete.

"Jer mi smo kao Sindikat prosvjete osnovali Stambenu zadrugu da nam pomaže a ne odmaže. U našem slučaju desilo se da oni nijesu završili posao do danas. Te zgrade nijesu završene", kazao je Vuković.

Na platou u administrativnom centru Budve postavljeni su šatori a među okupljnima ima i onih koji štrajkuju glađu.

"Mi smo sezonski radnici. Mi godinama 1. jula, nakon završenih obaveza u školama, napuštamo stanove koje smo uzeli u zakup tokom godine, i tokom ljeta neki moraju da se vrate odakle su došli, drugi se snalaze na druge načine, to su uslovi nedostojni kvalitenog života", kazao je Vuković.

On dodaje da su i ranije protestovali, imali više sastanaka te da je dogovoreno da se pitanje riješi.

Pozvali su Tužilaštvo da reaguje i državu Crnu Goru da zaštiti njihove interese.

Okupljeni su uputili izvinjenje turistima i onima kojima štrajk smeta. Dodao je da su odustali od blokade saobraćaja zbog turista.

Vuković je kazao da je jutros postavljeno nekoliko šatora ali, kao je dodao, u narednom periodu biće ih više.

"Ostaćemo tu dok se ne riješe naši zahtjevi, da se otvore zgrade ili nađe neko drugo rješenje. Ako treba da nas hapse neka hapse mi drugih rješenja nemamo", kazao je Vuković.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније