Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

31. 08. 2022. 16:51 >> 16:48

NA UNIVERZITETU CG

U petak prijava za treći upisni rok

Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2022/23. godinu, u trećem roku, biće raspisan sjutra, a prijave se podnose u petak do 16 sati.

Iz UCG-a su kazali da će konkurs, kojim su u trećem roku predviđena 784 mjesta na budžetu, biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori i na njihovom zvaničnom sajtu www.ucg.ac.me.

Oni su naveli da i u trećem roku, organizuju elektronsko prijavljivanje na konkurs, dodajući da ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe fakulteta ili akademije.

"Prijava na konkurs se podnosi 2. septembra do 16 sati , kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi", rekli su iz UCG-a.

Oni su napomenuli da se neblagovremeno podnijete prijave neće uzeti u razmatranje.

Kako su kazali, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. septembra.

Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Iz UCG-a su naveli da se prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, od 6. do 7. septembra.

"Prijemni ispiti u trećem upisnom roku se organizuju za upis na studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe", kazali su iz UCG-a.

Oni su kazali da će se upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiti zaključno sa 9. septembrom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније