Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marko Terzić, TVCG ]

14. 03. 2023. 19:44 >> 19:45
1

ADžIĆ ZA TVCG

U planu i registar mladih koji su skloni nasilju

Od škola do policije, svi se moraju uključiti u borbu protiv nasilja među djecom. No osim institucija ključna je porodica, poručio je nakon konstitutivne sjednice Savjeta za prava djeteta, prvi čovjek MUP-a Filip Adžić.

“Moramo negdje razbiti tu stigmu koja se odnosi i na konsultacije sa stručnim licima, što do sada nije bila praksa u Crnoj Gori. Dakle krećemo od porodice, rješavanju tih problema unutar same porodice, ali se svakako moraju uključiti prije svega škole, socijalne ustanove i one koje se tiču bezbjenosnog sektora”, poručio je Adžić, za TVCG.

Svi oni pojedinačno ne mogu riješiti problem, zato je neophodan, poručuje Adžić zajednički napor.

“Svakako da će pripadnici Uprave policije obilaziti intenzivnije škole, da ćemo gledati da napravimo neku vrstu registra tih učenika koji jesu skloniji incidentnijim situacijama i da cemo na taj način pokušati da preneviramo negativne pojave”, kazao je Adžić.

A na koji način ih suzbiti, moći će u roku od dvije sedmice, da predlože Sekretarijatu savjeta svi njegovi članovi i učesnici u raspravi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније