Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

01. 06. 2023. 18:52 >> 18:53

MINISTARSTVO ODBRANE

U Pljevljima i na Žabljaku održane vojne vježbe

U Pljevljima i na Žabljaku danas je održan Dan visokih zvanica  (DVD) sa prikazom sposobnosti povodom završetka međunarodne vojne vježbe "Immediate Response 23".

Vježbe su, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, okupile pripadnike Vojske Crne Gore i Oružanih snaga SAD i Hrvatske.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je zadovoljan izvedenim prikazom sposobnosti, a takođe je i pohvalio spremnost, obučenost i posvećenost crnogorskih vojnika.

"Oni su sa našim saveznicima stoje na prvoj liniji odbrane svoje domovine, ali i zajedničkih vrijednosti i ideja koje promovišemo i njegujemo", dodao je on.

Naglasio je da Crna Gora svake godine napreduje u oblasti odbrane, kao i da prijatelji iz SAD i ostalih savezničkih zemalja znaju da mogu računati na nas u očuvanju zajedničkih vrijednosti.

"Posebno vrijedno je što smo u ovim turbulentnim vremenima, uz sve naše različitosti i osobenosti, okupljeni u cilju zaštite demokratije i ljudskog dostojanstva", istakao je Adžić.

Događaju je prisustvovao i komandant Nacionalne garde Mejna, general major Daglas Farnem, koji je istakao važnost realizacije ovakvih vježbi, obzirom da savezničke snage rade zajedno, fokusirane na zadatke na terenu.

"Moramo razumijeti i širu sliku, jer to što radimo je potvrđivanje spremnosti za odvraćanje prijetnji i odbranu Alijanse, naših prijateljstava i savezništva, ali i demonstriranje odlučnosti našim protivnicima", poručio je on.

Vježba “Immediate Response 23” realizovana je u sklopu velike međunarodne vježbe “DefenderEurope23”, na kojoj oko 24.000 vojnika iz više od 20 savezničkih i partnerskih zemalja izvodi operacije širom Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније