Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

21. 06. 2023. 21:33 >> 21:49

DIREKTOR IJZ

Galić: Vakcine iz Kine pomogle Crnoj Gori

Vakcine i materijali za prevenciju epidemije iz Kine igrali su posebnu ulogu i pomogli su Crnoj Gori u borbi protiv pandemije koronavirusa, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

Galić je to kazao na sastanku sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Fan Kunom.

“Galić je poručio da su vakcine i materijali za prevenciju epidemije iz Kine igrali posebnu ulogu i pomogli su Crnoj Gori u borbi protiv pandemije, dok je kinesko iskustvo u dijagnostici i liječenju takođe pružilo korisne reference crnogorskom medicinskom osoblju”, saopšteno je iz Ambasade Kine u Crnoj Gori.

Galić je kazao da je narod Crne Gore zahvalan na pomoći Kine u izazovnom trenutku.

“I zaista je osjetio duboko i pravo prijateljstvo koje se prepozna kad se suočavamo sa teškim situacijama”, dodao je Galić.

On je rekao da je IJZ voljan da u potpunosti odigra svoju ulogu u unapređenju saradnje dvije države u raznim oblastima uključujući medicinu, kao i da nastavi da njeguje tradicionalno prijateljstvo između Crne Gore i Kine.

Fan je istakao da je prijateljstvo naroda Kine i Crne Gore duboko, a naglasio je i međusobnu pomoć i podršku tokom borbe protiv pandemije COVID-19.

Iz Ambasade su kazali da je Fan predstavio važan doprinos Kine svjetskoj borbi protiv pandemije, kao i dostignuća razvoja kineskog sistema medicinske i zdravstvene zaštite u novoj eri.

Fan je istakao da je kineska strana spremna da jača saradnju sa Crnom Gorom, poput obuke medicinskog osoblja i nabavke medicinske opreme.

Kineska Ambasada je u utorak bila i domaćin prijema za delegaciju koju čine direktori škola i osoblje univerziteta koji će posjetiti Kinu.

Fan je, kako je saopšteno, kroz video klipove pokazao najnovija dostignuća modernizacije u kineskom stilu.

On je naveo da se nada da će delegacija tokom posjete osjetiti jaku snagu i velike promjene razvoja ekonomije i društva Kine, i iskusiti drevnu i modernu stranu kineske kulture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније