Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

31. 01. 2024. 15:41 >> 15:42
1
Čitaj mi:

DUKAJ

"Novim Zakonom o lokalnoj samoupravi otklanjamo sve praznine"

Izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim će biti unapređena decentralizacija moraju otkloni ti sve nedostatke i pravne praznine koje su svima stvarale probleme u praksi, poručio je danas ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj je danas sa saradnicima održao radni doručak sa predsjednicima lokalnih samouprava.

"Ministarstvo javne uprave na strateški način promišlja o kreiranju sistema lokalne samouprave, koji će imati potencijala da pruža kvalitetan servis građanima i privredi. Krajem 2022. godine započeli smo rad na pripremi Analize na inkluzivan i otvoren način. Glavni cilj je jasno prepoznavanje problema sa kojima se opštine svakodnevno suočavaju, i ne samo opštine nego i građana“, kazao je Dukaj.

On je napomenuo da je u decembru 2023. godine započet proces i objavljen javni poziv za konsultacije i formirana Radna grupu za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim će biti unapređena decentralizacija.

„Ovaj zakon mora da otkloni sve nedostatke i pravne praznine koje su nam svima stvarale probleme u praksi. Zato vas i ovim putem pozivam da otvorimo i danas zajedno ovu temu. Možete i naknadno da dostavite sve vaše sugestije ili da nam ukažete na probleme sa kojima se suočavate, kako bi Crna Gora dobila moderan zakon koji je u skladu sa svim evropskim principima. Naš zajednički cilj jeste da lokalne samouprave unaprijedimo u skladu sa evropskim standardima“, zaključio je Dukaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније