Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

28. 03. 2024. 11:25 >> 11:24
Čitaj mi:

RADOVIĆ

Podrška i zahvalnost službenicima na mirovnoj misiji UN na Kipru

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović iskazao je ponos i zahvalnost policijskim službenicima koji su se vratili sa mirovne misije na Kipru, kao i onima koji se upućuju na istu, te je čestitao i izrazio podršku ovim hrabrim i posvećenim pojedincima.

Radović se sastao danas sa službenicima Uprave policije koji su došli i onima koji odlaze u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru – UNFICYP.

Policijske službenice Sandra Darmanović i Marina Pritika boravile su u pomenutoj mirovnoj misiji, dok se na istu upućuju policijski/e službenici/e Ana Drakulović, Radomir Radunović i Predrag Jestrović, na period od godinu dana, shodno Odluci Vlade Crne Gore o upućivanju pripadnika policije u Mirovnu misiju na kipru – UNFCYP, na predlog ministra unutrašnjih poslova.

Ovom prilikom Radović je iskazao ponos i zahvalnost policijskim službenicima koji su se vratili sa mirovne misije na Kipru, kao i onima koji se upućuju na istu, te je čestitao i izrazio podršku ovim hrabrim i posvećenim pojedincima.

"Njihova predanost miru, stabilnosti i sigurnosti u međunarodnoj zajednici predstavlja primjer izuzetnog profesionalizma i odanosti dužnosti“, istakao je Radović i dodao da će im Uprava policije kontinuirano pružiti podršku, kako tokom službe, tako i po povratku kući.

Apostrofiran je izuzetan značaj ovakvih mirovnih misija za razmjenu znanja i iskustva sa kolegama iz drugih zemalja, što dodatno unapređuje profesionalne vještine naših policijskih službenika.

Uprava policije, kako je saopšteno, raduje se njihovom uspjehu i bezbjednom povratku i ponosno ih podržava u njihovim naporima da doprinesu globalnom miru i bezbjednosti.

Crna Gora kao članica Ujedinjenih nacija aktivno učestvuje u održavanju i uspostavljanju mira u svijetu, a prvi pripadnik crnogorske policije je upućen u UNFCYP 2009. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније