Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

11. 04. 2024. 12:31 >> 12:31

RAKOČEVIĆ

"Izabrati članove Savjeta ASK-a koji će izvršiti dubinske istrage"

Sindikat uprave i pravosuđa apeluje na Komisiju za izbor članova Savjeta ASK-a da budu ekspeditivni i objektivni, te izaberu najkvalitetnije kandidate, koji će ne samo smjeniti, kako su kazali, kompromitovanu direktoricu Jelenu Perović, već u daljem izvršiti temeljne dubinske istrage, gdje će veoma lako doći do mnogobrojnih dokaza na osnovu kojih će odgovarati i direktorica i bivši članovi Savjeta ove važne državne institucije. To je saopštio predsjednik sindikata Nenad Rakočević.

“Činjenica da sam medijski prozvao direktoricu ASK-a Jelenu Perović da je nezasita i da treba da završi u Spužu, a zbog koje je ista pokrenula krivični postupak protiv mene je konretno dokazana posljednjim izvještajem Ministarstva finansija, odnosno Budžetske inspekcije. Zloupotrebe u enormnim iznosima koje je direktorica ASK-a kanalisala sebi i svom poslušnom okruženju će neupitno svoj epilog doživjeti na mjestu na kojem sam naveo”, kazao je on.

Rakočević tvrdi da je zbog njegove izjave koju je dao kao predsjednik granskog sindikata, direktorica je suspendovala sve članove sindikata ASK-a, zahtjevajući od njih da se javno i zvanično ograde od njegovih navoda i da ih demantuju, što je pravni nonces.

“Takođe, pomenuta je novim aktom o sistematizaciji nezakonito degradirala gro članova sindikata i do pet, šest pozicija to jest zvanja i na taj način nastavila otvoreni mobing i pritisak na sindikat i članove sindikata”, navodi se u saopštenju.

On navodi da je sve dobilo nastavak kroz procese žalbi i tužbi pred Komisijom za žalbe i Upravnom sudu, a koji su kroz svoje odluke pokazali da su opravdano sumnjamo podložni nekim očigledno i dalje dovoljno jakim uticajima.

Javno prozivaju Komisiju za žalbe i Upravni sud za neobjektivno sagledavanje materijalnih i činjeničnih dokaza.

“Pomenuta je nekadašanja predsjednica Osnovnog suda Cetinje i bliska prijateljica i saradnica bivše predsjednice Vrhovnog suda čija su djela i nedjela dobro poznata svim građanima Crne Gore. U svojim Odlukama i presudama ova dva važna državna organa, kompromitujući sebe su prenebregli zakonska rješenja i podržali Jelenu Perović u njenom ličnom ratu akcentujemo i  protiv predsjednika sindikata ASK-a Dušana Drakića”, navodi se u saopštenju.

Poručuje da Zakon jasno propisuje zabranu da sindikalni predstavnici budu suspendovani, degradirani i da se vode disciplinski postupci protiv njih.

“Činjenica je da je nakon formiranja sindikata ASK-a direktorica izvukla neki predmet star više od 8 mjeseci koji je upravo radio njen pomocnik, a ne sindikalni predstavnik, i koji je ona potpisala te kao takav iskoristila da pokrene  disciplinski postupak protiv istog i eliminiše ga iz radnog procesa i radnog okruženja. Upravni sud u ovom slučaju staje na stanovištu da je to u redu i da zakonska odredba koja propisuje zaštitu sindikalnih predstavnika nije primjenjiva u ovom slučaju, što je apsurd”, kazao je Rakočević..

Zaključuje da svi sindikalni predstavnici svih sindikata u Crnoj Gori ne uživaju zaštitu propisanu zakonom i stoga se dovode u veoma opasnu i nezavidnu poziciju.

“Stoga je i ovo obraćanje u kontekstu da će Sindikat uprave i pravosuđa pored pomenutih slučajeva u ASK-u pozorno pratiti i druge slučajeve, zatim pratićemo rad svih državnih organa koji su relevantni za sindikalnu problematiku, sa akcentom na  prethodno pomenute dvije institucije. Redovno ćemo kao i do sada informisati javnost i sve druge nadležne nivoe o sumnjivim slučajevima, kao i o kvalitetu rada resornih organa, odnosno u trenutno aktuelnim procesima pred Komisijom za žalbe i Upravnom sudu”, navodi se u saopštenju.

Apeluju na Komisiju za izbor članova Savjeta ASK-a da budu ekspeditivni i objektivni, te izaberu najkvalitetnije kandidate za članove,” koji će ne samo smjeniti kompromitovanu direktoricu već u daljem izvršiti temeljne dubinske istrage, gdje će veoma lako doći do mnogobrojnih dokaza na osnovu kojih će odgovarati i direktorica i bivši članovi Savjeta ove važne državne institucije”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније