Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 07. 2014. 17:11 >> 17:11

PREDLOŽIO ULAMA

Otvoriti sklonište za maloljetne prosijake

U cilju suzbijanja prosjačenja, koje je izraženije tokom turističke sezone, rukovodilac vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama je predložio organizovanje dnevnog centra za maloljetnike koji prose, u kojem bi im bio obezbjeđen oporavak i savjetodavni rad sa stručnim licima, dok se ne dođe u kontakt sa njihovim roditeljima ili starateljima.

Ulama je to predložio tokom rada Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone Opštine Herceg Novi, kojim je predsjedavao v.d. predsjednika Opštine Milan Vajagić.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi, načenik opštinske komunalne policije i glavni koordinator ispred Uprave za inspekcijske poslove.

Ulama je istakao ulogu Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima u koordinaciji ukupnih aktivnosti koje državni organi, međunarodne i organizacije civilnog društva sprovode na planu borbe poritiv trgovine ljudima.

On je naglasio važnost kontinuiranog djelovanja svih nadležnih službi u suprostavljanju negativnim efektima koji mogu ići u korak sa turističkim i privrednim razvojem naše zemlje.

Zoran Ulama, održao je danas sastanak i sa gradonačelnicom Opštine Kotor Marijom Ćatović tokom kojeg je razgovarano o zajedničkim aktivnostima koje se na državnom i lokalnom nivou sprovode u borbi protiv trgovine ljudima.

S tim u vezi, Ulama je informisao svoju sagovornicu o strateškim prioritetima kada je ova problematika u pitanju koje su prvenstveno usmjerene na preventivnom djelovanju i edukaciji službenika organa za sprovođenje zakona o važnosti prepoznavanja ove pojave i adekvatnom djelovanju u suzbijanju iste.  

Predsjednica Opštine Kotor je informisala o pojačanim aktivnostima svih nadležnih službi na obezbjeđivanju bezbjednog boravka stranih turista, kao i značaju kontinuiranog djelovanja u rješavanju problema prosjačenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније