Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 08. 2014. 11:49 >> 11:48

DOKUMENTA DO 2.NOVEMBRA

Krediti za tri hiljade studenata

Ministarstvo prosvjete dodijeliće ove godine tri hiljade studentskih kredita, a dokumenta se dostavljaju od sjutra do 2. novembra.

Kredite će dobiti 2,7 hiljada studenta javnih ustanova visokog obrazovanja, a 300 privatnih.

Pravo na krediti imaju studenti, državljani Crne Gore, i student sa statusom stranca, stalno nastanjeni u Crnoj Gori, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Prilikom izbora kandidata prednost imaju oni koji imaju bolji uspjeh u toku školovanja.

Novi korisnici dostavljaju popunjen obrazac za studentski kredit, ovjeren prepis svjedočanstva o završnom razredu za studente prve godine, potvrdu o upisu na fakultet, uvjerenje o položenim ispitima, uvjerenje o državljanstvu, mjenicu i uvjerenje ukoliko roditelj prima materijalno obezbjeđenje.

Stari korisnici dostavljaju potvrdu o studiranju i uvjerenje o položenim ispitima i državljanstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније