Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2014. 18:24 >> 18:23

LAZOVIĆ O DOMENU.ME

Virtuelni resursi osnov snažnijeg razvoja

Globalna promocija nacionalnog domena.me primjer je kako se virtuelni resursi u savremenim ekonomskim uslovima mogu iskoristiti na dobar način, nezavisno od stepena ekonomskog razvoja države, kazao je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.

On učestvuje na Devetom godišnjem svjetskom Forumu o upravljanju internetom – IGF /Internet Governance Forum/ koji se od danas do 5. septembra održava u Istanbulu.

Svečanom otvaranju Foruma prethodio je sastanak visokih zvaničnika država učesnica, koji je održan u ponedjeljak i na kom su prisutni imali izlaganja na temu "Izgradnja kapaciteta za ekonomskog razvoja".

Lazović je u izlaganju naglasio značaj projekta Wireless Montenegro, koji se odnosi na pokrivanje svih frekventnih lokacija besplatnim internetom i koji predstavlja sigurnu plaformu za brži ekonomski rast i razvoj Crne Gore.

„Istakao je da globalna promocija nacionalnog domena.me predstavlja pravi primjer kako se virtuelni resursi u savremenim ekonomskim uslovima mogu iskoristiti na dobar način nezavisno od stepena ekonomskog razvoja zemlje, te da predstavljaju osnovu za snažniji sveukupni razvoj društva“, saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Lazović se danas sastao sa ministrom saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija u Vladi Turske, Lutfi Elvanom, sa kojim je razgovarao o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima u oblasti ICT-a.

"Sastanak je bio prilika i za razmatranje modaliteta nastavka saradnje i prenosa iskustva naročito u oblasti cyber security-a i e-Government-a, oblasti u kojima Turska ostvaruje prepoznatljive rezultate. Prenijeta je spremnost za realizaciju konkretnih aktivnosti na ovom planu, te eventualno potpisivanje Sporazuma o saradnji", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo sve snažnijim prisustvom investicija Turske u Crnoj Gori i razmotrili mogućnosti saradnje u oblasti različitih razvojnih infrastrukturnih projekata.

Lazović je pozvao Elvana da posjeti Crnu Goru što je sa zadovoljstvom prihvaćeno. Lazović je imao susret i sa rukovodiocima holdinga Ilbak, koji su pokazali interesovanje za investiranje u oblasti rudarstva i energetike.

Iz Ministarstva su ukazali da je cilj IGF Foruma povezivanje kontinenata radi zajedničkog upravljanja internetom, okupljanje različitih interesnih grupa i razmatranje pitanja javne politike i budućnosti Interneta.
Forum je okupio više od tri hiljade učesnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније